Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Mitä uskaltaa vielä syödä?

Luettuani artikkelin ”Ikääntyneiden ravitsemus kuntoon” tuli mieleeni, ettei kukaan ole vielä kertonut, mitä ylipäätään uskaltaa syödä.

Voiko ostaa kaupasta esim. italialaisia tai vielä halvempia puolalaisia omenoita? Entä espanjalaisia appelsiineja tai saksalaisia parsoja? Tuleeko kylkiäisenä koronavirus? Miten niitä pitäisi silloin käsitellä?

Kuulun riskiryhmään, mutta käyn silti itse kaupassa, tosin tarkkaan harkiten päivän ja kellonajan. Kauhulla olen katsonut, miten esim. tomaatteja käsitellään jopa tavallisilla nahkasormikkailla, joita tuskin on pesty lähtiessä, liekö koskaan. Silloin ei auta kotimaisuuskaan, vaan ne ovat ehkä saastaisempia kuin ennen koronaa.

Koska kasvattamani kasvikset ja poimimani marjat sekä sienet alkavat olla syöty, pitäisikö siirtyä pakasteisiin? Ovatkohan nekään turvallisempia? Jotain voi kypsentääkin, mutta miten ja kuinka kauan, jotta koronavirus varmasti kuolee?

Koska on ”korkeemman kädes”, milloin ja miten täältä lähden, olen toistaiseksi päättänyt elää lähes kuten tähänkin asti. Ellei syö mitään, käy kuin mustalaisen hevoselle. Nälkäkuolema on varma ja kuulemma tuskallinen. Syyllinenkin on ihan itse.

Olen myös miettinyt, liekö koronavirus luonnon konsti tasapainottaa maailma, kun ihmiset eivät siihen pystyneet. Jos selviän tästä hengissä, toivottavasti yhteiskunnalla on silloin kyky huolehtia vanhuksistaan, kun en enää itse pärjää. Siihen mennee vielä muutama vuosi. Isäni täti täytti tammikuussa 102 vuotta ja on kuulemma vielä ihan järjissään. Mitähän hän nyt ajattelee?

Syödään siis mahdollisimman terveellisesti.