Lahti Energia vastaa: Oomi-yhtiö toimii lahtelaisten hyväksi

Eero Seesvaara

Raimo Mikkola pohti uuden energiayhtiön Oomin nimen merkitystä (ESS 9.4.) ja esitti muutaman sähkönmyynnin yhdistymiseen liittyvän kysymyksen. Vastailen lähinnä Lahti Energiaan ja lahtelaiseen näkökulmaan liittyviin kysymyksiin. Oomi Energia vastaa luonnollisesti omasta viestinnästään.

Lahti Energia omistaa Oomi Energiasta 19 prosenttia ja myy itse tai osuusvoimayhtiöittensä kautta tuottamansa sähkön Oomille.

Oomi maksaa tuon omistusosuuden mukaisesti osingot Lahti Energialle. Näin ollen lahtelaisen sähkönostajan maksamasta laskusta osa muodostuu Oomissa tulokseksi, joka päätyy Lahti Energian maksamien osinkojen kautta Lahden kaupungille lahtelaisten veronmaksajien hyödyksi.

Sama menettely toimii myös muiden omistajien osalta. Osakkaiden sähkö siirtyy Oomille julkisessa pörssissä (Nordpool) noteeratuilla hinnoilla. Suoralla myynnillä säästetään pörssin kaupankäyntikulut. Järjestely on siis osakkaiden kesken tasapuolinen.

Miksi yhteinen iso yhtiö? Sähkön myynti asiakaspalveluineen on leimallisesti liiketoimintaa, jossa korostuu suuruuden ekonomia.

Tämän vuoksi useat sähkönmyyjät ovat jo yhdistäneet liiketoimintojaan. Näköpiirissä on tämän kehityksen kiihtyminen ja kilpailun kiristyminen. Yhdistämisillä päästään pienempiin asiakaskohtaisiin kustannuksiin, mutta toisaalta voidaan myös edelleen kehittää palveluja, jotta voidaan menestyä ja kasvattaa liiketoimintaa sähkömarkkinoilla.

Oomi maksaa omistusosuuden mukaisesti osingot Lahti Energialle.

Myös muiden oheistuotteiden myynnille syntyy tällä tavalla tehokas myyntikanava. Muun muassa aurinkosähköjärjestelmät ja sähköautojen latauspisteet ovat valikoimassa alusta lähtien. Oomia koskevat kysymykset voi esittää Oomi Energialle, esimerkiksi sen toimitusjohtaja Tuomas Oksaselle.

Oomi-nimen yksi merkitys lahtelaisille voisi liittyä omistamiseen. Oomi on meidän oma sähköntoimittajamme, asiakkaiden ja lahtelaisten hyväksi. Sähkön ostaminen Oomilta hyödyttää yhtä paljon lahtelaisia kuin aiempi Lahti Energialta ostaminen, nyt vain erilaisen rakenteen kautta.

Kiitän kaikkia Lahti Energian asiakkaita asiakkuudestanne, tässä kohtaa erityisesti entisiä sähköasiakkaita, jotka nyt olette siirtyneet ilman eri toimenpiteitä Oomin asiakkaiksi. Toivotan kaikille koronatonta kevättä.

Kirjoittaja on Lahti Energia -yhtiön toimitusjohtaja.

Mikä ihmeen Oomi, nyt meni tunteisiin!

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut