Lukijalta: Eturistiriidat syrjään ja yhteistyöhön Lahdessa

Juhani Melanen

Koronapandemia on saanut "pallomme" tajuamaan, että elomme kehä on rajallinen ja erittäin haavoittuva. Me emme elä "impivaaralaisessa" yhteisössä, vaan globaalissa maailmassa, jossa pienetkin kriisit voivat laajentua maailmanlaajuisiksi ja koskea meitä kaikkia yksilöitä Telluksellamme.

Lahti on meille kaikille tärkeä kotikaupunkimme ja identiteettimme vaikuttava tekijä. Nyt jos koskaan tarvitaan joustavuutta, yhteistyötä ja auttamisen asennetta: talvisodan henkeä.

Älä siis kysy, mitä Lahti voi tehdä puolestasi, vaan kysy: "Mitä sinä voit tehdä kaupunkisi puolesta?" Tämä Kennedy-sitaatti sopii erinomaisesti juuri tähän aikaan!

Ostamalla pienistä puodeista kotimaisia tuotteita ja käyttämällä paikallisia palveluita tuet päijäthämäläisiä yrityksiä. Tilaamalla lähiöstäsi ruokaa ja ostamalla suomalaisia palveluita edesautat Lahtea ja tuet paikallista osaamista parhaiten.

Erittäin tärkeää on myös ikäihmisille suunnattu kommunikaatio ja yhteydenotot puhelimella tai muilla mediavälineillä. Yhteisömme voima on sen heikoimman jäsenen hyvinvointi suhteessa muihin. Välittäminen on huolehtimista. Eristettyihin omaisiin kannattaa olla nyt yhteydessä, vaikka päivittäin.

Lahti voi puolestaan joustaa monilla tavoilla asukkaidensa arkea. Tärkeää on päivittäinen tiedottaminen eri kaupungin palvelupisteiden toiminnoista ja aukioloajoista.

Uimahallien kausikorteille ja kuntokorteille voisi myöntää lisäaikaa.

Myös erilaisten kaupungin kausikorttien voimassaoloaikaa voisi helposti pidentää. Uimahallien kausikorteille ja kuntokorteille voisi myöntää lisäaikaa niin kauan kun hallit ja kuntoilupaikat ovat kiinni.

Muutenkin Lahden kaupungin antamia terveysohjeita on syytä noudattaa kirjaimellisesti. Nyt ei ole sellaisen sooloilun paikka, johon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hannu Rahkonen syyllistyi matkustamalla Kanarialle pandemian riehuessa. Kapteeni jätti laivansa, mutta henkilökunta muistaa!

Erityisesti tukea tulee antaa kaikilla tavoin terveydenhoitohenkilökunnalle, jonka panos on ensiarvoisen tärkeää.

Toivotan lahtelaisille jaksamista ja voimia tulevissa poikkeusoloissa!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.