Lukijalta: Pelottaa mennä keskussairaalaan näytteenottoon

Olen syöpäpotilas ja sytostaattihoitoni alkavat pian Päijät-Hämeen Keskussairaalan syöpätautien poliklinikalla. Ennen jokaista hoitokertaa joudun myös käymään laboratoriokokeissa. Kuulun siis koronavirustaudin riskiryhmään.

Tiedustellessani hoitajalta heidän hengityssuojaintensa käytöstä minulle selvisi, etteivät syöpäpoliklinikalla eikä myöskään laboratoriossa keskussairaalassa hoitajat tai näytteenottajat käytä hengityssuojaimia ollessaan tekemisissä potilaiden kanssa. Ymmärsin, että asia askarruttaa myös hoitajia itseään.

Sisareni on joutunut pari kertaa käymään koronavirusepidemian aikana Päijät-Hämeen Keskussairaalan ensiavussa ja siellä on sama juttu, ei hengityssuojaimia hoitohenkilökunnalla.

Asia askarruttaa kovasti, koska esimerkiksi ainakin Itävallassa hengityssuojainten käyttö on pakollista kaikilla jo pelkästään kaupassa käydessä.

Haluaisin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymältä vastauksen asiaan, miten voidaan varmistaa, etteivät potilaat saa sairaalassa koronavirustartuntaa eikä myöskään hoitohenkilökunta saa tartuntaa potilailta ja miksei hengitysuojaimia siellä käytetä hoitohenkilökunnalla?

Nimimerkki Pelkopotilas, Lahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 7. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.