Lukijalta | Siviilipalvelusmiehet myös avuksi

Nyt, jos koskaan, olisi aika ottaa vuosikymmeniä unohduksissa oleva yhteiskunnan voimavara, nimittäin sivarit. Yhteiskuntamme on kriisissä , mutta kriisi ei ole aseellinen, siispä siviilivaranto on juuri passeli reservi tässä tilanteessa.

Onhan varusmiehiäkin jo määrätty virka-apupyynnön perusteella Koronaa vastaan taistelemaan, joten missä piilossa ovat tällä hetkellä siviilipalvelusta suorittavat henkilöt?

Yhteiskunnassamme on noin 50 000 miestä, joille ei ole määritetty kriisiajan sijoitusta. Heistä muodostuu varsin mittava koulutettu ja valmennettu voimavara. Valmiuslain (siviilipalveluslaki 64§) nimissä olisi erittäin oikeudenmukaista ottaa sivarit yhteiskunnan hyötykäyttöön niihin lukemattomiin tukitoimiin, esim. terveydenhuollon piiriin, samalla hetkellä jos/kun reserviläisiä aletaan määrätä palvelukseen.

Ministeri Ohisalo: onko Teillä selkärankaa määrätä sivarit tekemään uskomuksiaan, vakaumuksiaan ja koulutustaan vastaavaa yleishyödyllistä työtä aseettoman kriisin aikana?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut