Myllyvirran seuraaja tulossa Helsingistä

Näyttää vahvasti siltä, että vappuna eläkkeelle jääneen kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran seuraaja tulee Lahteen Helsingistä.

Uutta kaupunginjohtajaa metsästänyt valintaryhmä päätyi esittämään tehtävään filosofian maisteri Pekka Timosta, 52, joka viimeksi on työskennellyt Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteerinä ja sitä ennen useissa eri tehtävissä muun muassa Helsingin kaupungin palveluksessa.

Nelihenkinen valintaryhmä päätyi Timosen kannalle yksimielisesti. Mikäli sen poliitikkojäsenet Milla Bruneau (kok.), Pekka Komu (sd.) ja Aleksi Mäntylä (vihr.) onnistuvat vakuuttamaan omat valtuustoryhmänsä näkemyksensä taakse, Timosen valinta on sillä selvä, kun valtuusto päättää asiasta lopullisesti 11. kesäkuuta.

Toki yllätykset ovat korkean tason nimityksissä aina mahdollisia, joten täysin ei kannata sulkea pois sitäkään mahdollisuutta, että Timosen edelle kiilaisi vielä joku toinen virkaa hakeneista ja kelpoisuusehdot täyttävistä ehdokkaista.

Lähimpänä Timosen niskaan hengittävät kärkikolmikkoon niin ikään selviytyneet Kotkan palvelujohtaja Jorma Haapanen ja Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva. Valtuutetut pääsevät vielä tutustumaan heistä jokaiseen ennen ratkaisevaa valintakokousta.

Joskus kaupunginjohtajaksi on loppumetreillä kiilannut myös niin sanottu musta hevonen. Sellaisesta ei tällä kertaa ole tehty havaintoja, eikä liene tarpeenkaan. Kaikki kärkihakijat tuntuvat täyttävän ominaisuudet, joita Lahden kaltaisen kaupungin ylimmältä virkamiesjohtajalta voidaan kohtuudella edellyttää.

Valintaryhmä päätyi Timosen kannalle tehtyään ehdokkaista kokonaisarvion hakemusten, haastattelujen, ennakkotehtävän, koulutuksen ja kokemuksen perusteella. Timonen täytti asetetut kriteerit parhaiten. Hän myös osoitti omaavansa strategisen näkemyksen Lahden kehittämiseksi, mikä yhdistettynä hyväksi havaittuihin henkilöstön johtamistaitoihin ja talousosaamiseen nosti hänet muiden kärkiehdokkaiden yläpuolelle.

Lisäarvoa Timosen odotetaan tuovan Lahteen myös kansainvälisillä verkostoillaan. Niitä hän on solminut esimerkiksi johtaessaan maailman muotoilupääkaupunkihanketta Helsingissä tämän vuosikymmenen alussa.

Timonen on työskennellyt 2000-luvulla monissa muissakin tehtävissä niin julkisella kuin yksityisellä puolella. Kaikki ovat jääneet varsin lyhytaikaisiksi, mikä osin selittyy myös tehtävien projektiluontoisuudella. Pisimpään Timonen on toistaiseksi viihtynyt Helsingin kulttuurijohtajana seitsemän vuotta.

Muiden kärkiehdokkaiden tavoin Timonen on ilmaissut valmiutensa jatkaa virassa, kun kaupunginjohtajasta tehdään kansliapäällikkö Lahden siirtyessä pormestarin johdettavaksi kuntavaalien jälkeen 2021.

Timosen tähänastisen työhistorian perusteella ei silti olisi yllätys, jos hän pyrkisi siinä vaiheessa etsimään taas uusia haasteita.

Lähin haaste saattaisi niihin aikoihin olla juuri pormestarin tehtävä, johon Timosen ominaisuudet kenties sopisivat jopa paremmin kuin byrokraattiseksi virkamiesjohtajaksi. Mutta eipä mennä vielä tämän enempää asioiden edelle, vaan katsotaan ensin, kenestä tulee seuraava kaupunginjohtaja Lahteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille
 2. Suomessa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa
 3. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 4. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 5. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 6. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 7. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 8. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 9. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 10. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 11. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 12. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 13. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 14. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 15. Valko-Venäjällä rajuja vaaliprotesteja – opposition ehdokas pitää itseään voittajana ja vaatii vallanvaihtoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.