Lukijalta: Naisten johtama hallitus ei oikeuta likotteluun

Nora Koskenniemi

Mielestäni on hyvin surullista, että vielä vuonna 2020 – jolloin jos koskaan – meidän kaikkien pitäisi pitää yhtä, esiintyy vanhanaikaista ja uppiniskaista vähättelyä naisia, eli puolta maailman väestöä kohtaan.

Lukemassani Jyrki Lehtolan kolumnissa ”Sanna Marin – likka, jota täytyy vielä kouluttaa” (Iltasanomat 4.4.2020) hän toi vahvasti esiin, kuinka naisten johtama hallitus ei voi toimia.

Muutenkin koko artikkeli puhui hyvin vähättelevään ja likoittelevaan sävyyn naisista.

Artikkelia lukiessa ei aina voinut tietää onko teksti todella vitsi vai totisinta totta, niin absurdeilta siinä esiin tuodut ajatukset naisten kyvyttömyydestä ja heikkoudesta tuntuivat!

Tälläkin hetkellä Suomessa on lukuisia tyttöjä ja naisia, jotka etsivät omaa paikkaansa ja tulevaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Heitä, eli meitä, ei pitäisi millään tapaa asettaa alempaan arvoon, sillä kaikkihan sen tietävät, että naiseus ei tarkoita huonommuutta, se tarkoittaa tasa-arvoa. Jokainen ansaitsee tulla kohdelluksi arvokkaana ja kykenevänä ihmisenä. Onneksi viime vuosina tässä ollaan globaalisti edistytty, mutta selkeästi paljon matkaa on jäljellä.

Koko maailma on tällä hetkellä uusien ja ennennäkemättömien tilanteiden edessä, eikä voida vaatia, että kaikki sujuisi täydellisesti.

Voimme kuitenkin sanoa, että yritämme Suomessakin tosissamme selvitä tästä yhdessä. Yhdessä ei kuitenkaan tarkoita, että vain osa tekisi päätöksiä.

Ei voida vaatia, että kaikki sujuisi täydellisesti uudessa tilanteessa.

Tarvitsemme miehiä, naisia ja kaikkia tässä tilanteessa. Meidän ei tulisi jakaa kansakuntaamme eriarvoistettuihin rooleihin, vaan yhdistyä meitä uhkaavan edessä.

Harmillista Lehtolan kolumnissa oli myös siihen piilotettu demokratian häväitseminen. Jos hänen ja monien kommentoijien mielestä naisvaltainen hallitus on virhe järjestelmässämme, he eivät voi olla oikeassa.

Todistetusti Suomessa on toimiva ja tasa-arvoinen demokratia. Jokaisella täysi-ikäisellä on mahdollisuus äänestää turvallisissa vaaleissa, joten vaalitulos on kansan yhteinen tahto.

On siis ikävää hyökätä tulosta vastaan. Omalla äänellä voi toki vaikuttaa, millainen hallitus meille muodostuu ja ketkä siellä todennäköisesti toimivat korkeimmissa viroissa.

On silti väärin sanoa, että muiden harkintakyvyssä olisi vikaa, jos meille muodostuu naisvaltainen hallitus, sillä se on muodostunut demokraattisesti!

Toki meillä jokaisella on oma sananvapautemme, eli saamme sanoa mitä mieltä olemme. Meidän ei tulisi pelätä vihapuhetta mielipiteidemme takia!

Jos emme ole tai olemme tyytyväisiä hallituksemme toimiin on meillä oikeus ilmaista tyytymättömyytemme. Meillä ei kuitenkaan ole oikeutta painaa toisia ihmisiä alaspäin tai käyttäytyä sopimattomasti toisia kohtaan.

En halua loukata Lehtolaa, hänkin vain toi mielipiteensä esiin, mutta olisiko sen voinut hoitaa fiksummin?

Me kaikki olemme vain ihmisiä, jotka jakavat saman maapallon! Kaikki yhtä arvokkaita ja kykeneviä hoitamaan minkä tahansa tehtävän, joka meille annetaan, oli se sitten maan johtaminen tai koulutehtävän tekeminen.

Kirjoittaja on 1 5-vuotias tyttö

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut