Näppis: Näppiksellä vaadittiin luopumista Lahden kehätiestä. Pitääkö se purkaa ja Liipolan tunnelit täyttää kun se on melkein valmis?

Näppiksellä vaadittiin luopumista Lahden kehätiestä. Pitääkö se purkaa ja Liipolan tunnelit täyttää kun se on melkein valmis?

En ymmärrä miten kuntosalit saavat olla auki tämmöisenä epidemia aikana. Edesvastuutonta yrittäjiltä jotka pitävät niitä auki. Ei siellä kukaan ole desinfioimassa laitetta jokaisen käyttäjän jälkeen.

Saiskos nyt Hämeenmaa hyllyihin kunnon kotimaisia Makulihan lihavalmisteita. Haen niitä Tammelasta tehtaanmyymälästä asti vuorokuukausin poikani kanssa.

Ei ole tarkoitus elää pelkällä seurakunnan ruoka-avulla. Ole kiitollinen niistä makaroneista joita saat.

Lue lohdullinen Psalmi 91!

Kummallinen "päivän valinta" torstaina, eikö kotimaa ole tällä hetkellä tärkein.

Nyt pienempää suuta. Kaikki puheet alkoholin myynnin rajoittamiseksi lisää hamstrausta ja ongelmia.

Raittiuden ystävät: alkoa menee oli korona tai ei. On myös kohtuukäyttäjiä. Ei nyt viedä kaikkea iloa pois. Jos myynti kielletään, alkaa kapina.

Tottakai Alkot on auki, pöljä!!!

Sipilä kyllä jatkoi velan ottamista, ja jakoi rahat kavereilleen, eikä saanut Suomen syöksykierrettä oikastua kuin kynällä, eipä kyllä nykyinenkään, hallitus mutta onpahan sen hyvä käyttääkoronaa verukkeena.

Mikä koostumus on nykyisessä "tiesuolassa," iltaisin kurkussa on outo pistely ja kirvely jota en aiemmin ole havainnut. Autonpesijät kertovat ettei pinnoissa oleva mönjä lähde norm. pesulla.

Jos TV-koronatiedotukset ärsyttävät: Voi ihan itse painaa napista ja saa olla rauhassa omassa pimiössään.

Suomalaiset varakkaat näyttäkää, että teillä on sydän paikallaan ja tehkää talkoot; ostakaa hengityssuojaimia, varusteita terveyshenkilökunnalle ja sairaaloihin hengityskoneita. Suuryritykset perustakaa yritys tekemään varusteita, Suomen pitää olla omavarainen. Kiitos.

Huolestuttavaa, eikö kukaan huolehdi valtion varmuusvaraston tavaroista, kun hengityssuojaimet olivat jo vuonna 2012 menneet vanhoiksi ja näitä jaettiin sairaaloihin??

Kerralla pysähtyi kaikki turha kertakäyttö, kiire, tarpeeton vouhotus, joutavat viihteet, rumat puheet ja teot – koko planeetan ilmasto paranee – sairaan ihmisen, näkymättömän pakon edessä!

Kun Sale ehdotti nyrkkiä, niin Marin tarjosi keskaria. Nyt sitten yhtäkkiä nyrkki kelpaakin?

Huonokuntoisen oloinen mies kuljettaa suurta mustaa koiraa irrallaan Kilpiäisissä. Laki koskee kaikkia, koira kiinni.

Hei Martat! Ainakin pakaste-quorn-rouhetta pitää kypsentää 10min. Ohjeenne 2.4. kuutioita vain pari min. Onkohan terveellistä?

Suojaa kaupan työntekijöitä: käytä kasvomaskia, kun käyt kaupoissa! Suojaat itseäsikin!

Radiossa nuorten kesätyö-asiaa, ettei töitä riitä. Samalla ollaan huolissa ettei marja- ym tiloille tulentyön tekijöitä (siis ulkolaisia). Eikö tässä juuri molemminpuolinen tarve kohtaa? Eikö nuorille kelpaa farmi-työt, tai eikö marja- ym tiloille kelpaa suomalaiset? Itse menisin heti jos huolittais, aikoinaan huolittiin. Tsemppiä

Koronavirus alunperin tarttunut eläimestä ihmiseen, joten voisitte koirankuljettajat pitää lemmikkinne etäällä muista lenkkeilijöistä.

Korona toi lisää rajoja, ihmiset kotimaihin, opettaa sukupuolikuria, omavaraisuutta, säästämään ilmastoa ja luonnonvaroja ja varottaa esim. ylikansoittumisesta ja monikulttuurisuuden ongelmista.

Ateriapakkaukset peruskoululaisille myös Nastolan kouluihin, kiitos!

Kuinkahan moni riskiryhmäläinen jaksaa lähteä kauppaan aamuyöstä.

Ihmeellistä, kun ei Nastolan koululaisille ruoka kelpaa; on stroganoffia, kasvislasagnettea, perunoita, rucolasalaattia, mangorahkaa, broileripataa, härkapapukookoscurrya, salaattia, leipää, jauheliihakeittoa, ym. hyvää! Ymmärrän allergikot...

Ei kannata provosoitua, jos provosoidaan. Ei tarvitse olla kummoinenkaan psykologi, että pystyy lukemaan toista kuin avointa kirjaa. Minulle riittää oikein hyvin yksi mies. Vaikka tarjokkaita onkin, ja hyväkäytöksisiä, yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

Sipilän hallituskaudella Suomen talous pakotettiin nousuun työntekijöiden ja terveydenhoitajien selkänahasta. Samalla valtio kasvatti velkataakkaansa suurituloisten hyväksi. Nyt Suomen valtio tarvitsee suurituloisten veroeuroja kipeämmin kuin veroparatiisit.

Muutin juuri Lahteen. Ihmetyttää tämän Pro-miehen touhut kaupungissa. Hirveetä ValiValia, kun juuri nyt Suomi ja Lahti kaipaa tekoja eikä "öykkäämistä".

Ei ole vielä tarpeeksi suuri hätä Suomessa. Maa täynnä työttömiä ja lomautettuja ja marjat ym. jää pellolle työvoiman puutteessa. Nyt hallitus keksimään poikkeus ratkaisuja jossa ei kukaan osapuoli häviä vaan hyötyy.

Nyt kaup.j. Timonen älypyörätien rakennus seis, kun ei rahat riitä tarpeeksi järkeviinkään kohteisiin.

Viestien vaihto oli loppujen lopuksi hyvä asia. "Valaiseva" kokemus, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa. Meistä ei olisi ikinä tullut mitään, vaikka olisimme olleet vapaitakin. Nyt on aika jättää viestit taakse ja jatkaa elämää.

Hyvä Martti Vastamäki, kehoitan sinua vakavissani pakkaamaan maitosi, mehusi ja makkarasi & painumaan Grönlantiin!

Juha-Erkki Mäntyniemi. Suomi velkaantuu korona-kriisin seurauksena miljardeja mutta sinä kehtaat huudella Afrikkaan lisää rahaa. Sinne survotaan järjetön määrä euroja jo tälläkin hetkellä. Nyt olisin ihan hiljaa ja keskittyisin kotimaahan. Luonto karsii heikoimmat, näin se vain menee.

Hyvä "Repe" eläkeläinen.Tällä vuosituhannella usein molemmat vanhemmat hoitavat lastensa päiväkoti-, koulu- ja harrastekuljetuksia. Ei niillä aikatauluilla tehdä töitä kellon ympäri. Teillä luultavasti oli vaimo kotona lapsia hoitamassa. Ehkä joku nuorempi olisi työsikin tarpeessa.

Hyvä Halla-Aho! Meni naulan kantaan.

Mikäs on kansanedustajien ja ministerien ns. turvallisuusväli kyselytunnilla? Meille tavallisille kansalaisille sitä toitotetaan ja sen täysin ymmärrämme. Ihmettelenpähän vaan...

Nyt jos koskaan pitää sulkea Suomen rahahanat ulkomaille. Tarvitsemme ihan itse rahamme että selviämme tästä koronakriisin taloudellisesta tappiosta.

Koulukuljetus voisi jakaa Hollolassa syrjäkylien lapsille ruokaa keskitetysti, jotta nämäkin lapset saisi kouluruokaa.

Eikö nyt olis aika sulkea kaikki Alkot, säästyis monet alkoholista johtuvat häiriöt. Alkoholia saa, jos haluaa myös marketeista.

Muutama kuusi Uudenmaankadun varrella saa aikaan valtavan kohun. Samaan aikaan kaupungissa tuhotaan pysyvästi hehtaarikaupalla metsiä ja peltoja "kehityksen" alle, eikä kukaan närkästy, vaan päinvastoin kehutaan hienoksi toiminnaksi.

Piipunhattu on vahingonsiirtämistä naapurille, jos tulisijoja käytetään.

Miksi Suomessa ei aloitettu karanteeniin laittoa matkoilta palaaville heti helmikuussa kun Ruotsiin levisi ensimmäiset koronatartunnat Italian reissaajilta ? Koska meidän hallitus nukkui...

Tottakai Alkot saa olla auki niin kuin kaikki muutkin myymälät. Ei ole ravintola eikä kahvila ja tuotteita ei voi siellä nauttia. Viisaampi.

Noutoruoka pitää kuumentaa tulikuumaksi kotona, ettei bakteerit ala jyllätä kuten meillä kävi, ripuli tuli ku söimme kuumentamatta! Oli ens pesty kädet.

Pajunkissa katsoo aurinkoon, rusakko kuorta järsii, räystäältä tippa putoaa ja pakkasherra kärsii. Viel yöllä halla voiton vie, päivällä lämpö voittaa, ihminen tuntee lämmön sen ja huomaa – kevät koittaa.

Lämmin kiitos Markku Laitinen (Antikvaarinen kirjakauppa Aleksis K.)! Torstaina korttimaksulaite ei toiminut, eikä minulla ollut käteistä, mutta sinä avokätisesti lahjoitit iäkkäälle äidilleni mielekästä lukemista.

Nyt selvisi, miksi potilaita kiusataan pakottamalla heidät kiipeämään mäelle kaupunginsairaalaan. Ennen luultiin, että tauteja levittää huonon ilman huuru. Mäellä tuuli puhaltaa huurut pois. Näin luultiin vielä 1910!

Vietnamissa syödään koiria.

Haatainen: jo maahan päässeiden kausityötä tekevien mahdollisuus siirtyä työnantajalta toiselle ilman erillistä lupaa.

Halla-aho haluaisi omat työttömät kausitöihin ilman että tuet kärsivät, Haatainen ei halua.

Rekkakuljettajat eivät joudu karanteeniin tullessaan Euroopasta tomaatti-ja banaanilastissa. Superman!

Rekkakuskeilta pyydetään työnantajan todistus että ovat työmatkalla? Euroopassa rekoilla on omat kaistat koska todellakin ovat töissä!

13.3. Phhyky: "hyvä valmius laajemmankin potilasjoukon hoitoon." 24.3. Erhola: "henkilökunnan suojauksessa ei pihistellä." 2.4. Suojaimista pula. Kuka vastuussa ettei kerrota alusta asti totuutta? Erhola vai hallitus? Suojainten puute tiedossa jo pitkään. Missä varautuminen?

Työmies on tupakkansa ansainnut.

Alkon myymälän sulkemista kannattava: eiks ois tehokeino sulkea ruokakaupat?

Jotkut toivoo Alkoja kiinni, niin kotiväkivalta vähenee. Minä uskon että jos Alkot on kiinni niin kyllä sulake palaa herkemmin kahdestaan pienessä kaksiossa.

Älkää mökkiläiset Lahden seudultakaan tulko pikkukyliin pääsiäisenä, ettei teidän takia väkiluku romahda kevään aikana koronan takia, muutenkin väkiluku laskee!

Pitäisi toimia yhdessä tässä corona-virus epidemian aikana. On häpeällistä ja uskottavuutta murentavaa, että terveydenhoitoalan ammattilaiset riitelevät keskenään maskien käytöstä. Jos ihmiset ostavat itse maskinsa ja haluavat suojautua, niin mitä se jollekin pomolle kuuluu. Se pomo taitaa olla vain pönkittämässä omaa valtaansa ja sanelee muille, että kun minä sanon, niin se on oikein.

Mieluummin maksaisin korkeamman veron valtiolle kuin katteettomalta tuntuvan ylettömän ja läpinäkymättömän sähkön siirtomaksun tiesminne veroparatiisiin.

Miten Spatiumin hallitus on täynnä vain puolueen jäsenkirjan omaavia jäseniä? Kukaan ei valtuutettu! Säälipesti politiikoille kun ääniä ei herunut? Ja heille päätäntävalta omaisuudesta, vaikka lahtelaiset eivät heille luottamustaan antaneet!

On se kumma, kun ei vanhemmat ihmiset tajua pitää sitä turvaväliä. Esim kauppojen jonoissa tai myyntipisteillä korona vaaran takia. Iholle tungetaan väkisin.

Saksassa korona-immuniteettitodistuksella pääsee takaisin töihin. Eli jos et laita henkeäsi peliin ja altista itseäsi, olet toisen luokan kansalainen.

Ei auta vaikka tilaa postipaketin automaattiin, posti vie ärrälle ja sieltä haettava vaikka kuuluu riskiryhmään. Ja asiakaspalvelu toimi erittäin epähygieenisesti, nyt äkkiä tarkentakaa toimintatapojanne posti!

Kiitokset sille miehelle joka tekee keväisin linnun pönttöjä orimattilassa artjärven tienvarressa talkootyönä tulee hyvä mieli kun linnut saa koteja

Hyvänen aika vanhemmat. Koululaistenhan on nyt opiskeltava kotona nekin asiat, mitkä normaalitilanteessa opiskeltaisiin koulupäivän aikana. Tottakai siitä tulee ajallisesti koulupäivän mittainen aika.

Kassalla hidastelijat viskatkoot tavaransa takasin kärryyn ja menkööt etäämmälle ihmettelemään, mitä tuli ostettua!

Kyllä pitäisi "pirssimiehen" olla tyytyväinen palkkaansa, prosenttipalkka auton tuotosta. Jotkut tekee 9 euroa päivä työkokeiluja.

Nyt kaikki matkustaminen seis. Ranskan pahan tilanteen käynnisti uskonnollinen juhla. Nyt on tulossa 24.5. alkava Ramadanin päätösjuhla, joka on vuosisatojen ajan merkinnyt muslimeille matkustamista. Nyt on kiire ryhtyä toimiin, joilla tämä runsaita tartuntoja aiheuttava tapahtuma voidaan estää tai korvata.

Haloo Hollola, tolkutonta lomauttaa koulunkäynninohjaajat. Heidän ammattitaitonsa ei rajaudu fyysiseen avustamiseen, he ovat ohjaajia! Eivätkö lapset tarvitse tukea ja ohjausta? Purettiinko erityisen ja tehostetun tuen päätökset?

Sanna Marin ja Suomen hallitus. Hienoa toimintaa korona virus epidemian asian hoidossa. Onneksi meillä ei ole Juha Sipilä pääministerinä.

Loistava kirjoitus oikeasta elämästä! Kiitos Margit Mustonen

Kävikö varmuusvaraston hoitajille samanlainen nukahdus kun valvonta unohtui. Valvira valelääkäri ja hoitajat. Pankkitarkastusvirasto pankkienvalvonta. Oisko syytä kierrättää virkoja.

Hoitajat pakotetaan töihin ilman tarvittavaa suojavarustusta. Sama kuin sotaan ilman aseita. Haluan olla totaalikieltäytyjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – pitäisikö niistä saada nykyistä kovempi rangaistus?
 2. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 3. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 4. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 5. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 6. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 7. Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Lofooteilla Norjassa
 8. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 9. Seksuaalirikoksista tuomittu mies vaati uhrilleen rangaistusta palturin puhumisesta poliisille
 10. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 11. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 12. Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 13. Näppis: Sataman peräkonttikirppis on oikein hyvä tapahtuma, mutta miksi kaupunki nostanut päivähinnan 25%?
 14. Pääkirjoitus: Ajamisen verotus saa kannatusta – hankintaveroa haluttaisiin alentaa
 15. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.