Näppis | Rajat sitten kiinni myös toisinpäin. Asikkalalaiset saavat jäädä omalle puolelleen.

Rajat sitten kiinni myös toisinpäin. Asikkalalaiset saavat jäädä omalle puolelleen.

Viisikon punavihreät politikoivat koronalla,Mäntyniemen eläkeläinen pysyköön karanteesissa!

Se on vasta super-idiootti, kun henkeä ahdistaa ja silti vielä pitää polttaa tupakkaa.

Ti 31.3.2020 ESS artikkeli toteaa Päijät-Hämeen virustilanteen yhä rauhalliseksi. Jos näin todella on, silloin yhteenkään tautipensaaseen ei ole varaa. Lähes kuka tahansa meistä voi olla se tautipensaan tyvi, joka levittää versovat haaransa eri suuntiin. Siis tiukka sosiaalisten kontaktien välttäminen ja hygienia.

Äly hoi, älä jätä! Ei mitään korona-virusta ole ollenkaan olemassa. Nyt vaan kaikkeen oikeat ja lain velvoittamat toimet. Vain lainkuuliaiset, rehelliset ja kunnolliset ovat luotettavia. Oikeaa kohtaan olleet vastaan niskuroinnit pois.

Nyt meni arvostus pääministeriä kohtaan kun nousi presidentin arvovaltaa vastaan. Presidentti on virassaan 4v. Mutta pääministeri vaihtuu tarvittaessa hetkessä kuten on nähty. En myös ymmärrä miksi korona taudissa tehdään kuukauden lisäpätkiä, voisi kerralla laittaa vaikka 3 kk ja sitten tarvittaessa perua aikaisemmin. Näin on tehty monessa maassa.

Mielipidekirjoituksessakin tulisi välttää totuuden vääristelyä. Ikäihmisiä varten monet kaupat avaavat ovensa jo 7-8, klo 6 ei kauppaan tarvitse lähteä. Yli 70-vuotiaisiin kohdistuvat "rajoitustoimet" ovat suojelemista. Maailmalla raportoiduista koronakuolemissa yli 70-vuotiaiden osuus on huomattavan suuri. Tehohoitopaikkojen täyttyessä lääkäreiden on päätettävä, kuka tehohoidosta hyötyy: 20-vuotias vai 70-vuotias. Tuolloin elinikäennuste on kylmä, matemaattinen fakta. Nyt tehdyillä rajoitustoimilla pyritään turvaamaan hoitopaikat kaikille niitä tarvitseville. Onneksi omat läheiset ikäihmiseni ovat ymmärtäneet hallituksen toimenpiteet oikeasta näkökulmasta. P. S. Kaikesta huolimatta Kerberoksen pilapiirros 31.3. oli osuva ja nosti hymyn huulille.

Sipilä laittoi maan kuralla olleen talouden kuntoon. Voi olla, että koronan takia lääkkeet ennalleen saattamiseen on paljon kikyä kovempia.

Hei Lasse Koskinen, ymmärsit väärin. Hallituksen tarkoitus oli pelastaa ikäihmiset, ei syyllistää. Korkea ikä, perussairaus ja korona yhdessä on kohtalokasta ja lisäksi kuormittaa tehohoitoa. Politikointia vakavalla asialla.

Kyllä minä niin ilahduin kun tyttäreni poika tarjosi kaupassa käyntiapua tänä korona-karanteeni aikana. Yksin asuva 87 v mummo.

Miksi ihmeessä valtiovalta antaa myydä ulkomaille kaikki suu- ja hengityssuojat. Miksi ei tätä myyntiä kielletä tällaisena poikkeusaikana. Kyllä ne kuitenkin kantajaansa suojaa, sanoi THL mitä tahansa. Aasiassa ihmetellään, miksi täällä ei käytetä hengityssuojia tällaisena aikana. Ei niitä täältä saa mistään, kun kaikki menee sinne Aasian perukoille.

Samaa mieltä 31.3. E. Puuskari, maapallo tosiaan puolustaa nyt itse itseään! J. Rantala.

Vanhoissa elokuvissa ja TV-sarjoissa puheesta saa selvää. Nykyohjelmissa musiikki on ärsyttävän päälle käypää. Esim Mot nauhoituksia katsellessa musa sotkee puheen. Sama on muissakin ohjelmissa etenkin kun mutisijoita tai muuten epäselvästi puhujia. Eikö äänittäjät osaa hommiaan.

Ei katujen puhdistus mitään hyödytä. Nämä " katujenraiskaajat " ropisuttavat piikkipyörineen pölyä tiestä irti jopa kesäkuukausiin asti! Kuunnelkaa ropinaa!

Mielipide Esa Puska, täyttä asiaa kaikkien pitäisi lukea.

Uskooko joku urpo, että koululaisille on alkanut ruoka maistumaan. Kyllä se ruoka haetaan vanhempien käyttöön ja koululaiset menee syömään mäkkäriin sun muihin courme-paikkoihin.

Suut kiinni! Siitä ei korona tykkää! Vinkkaa pisara!

Antti Sillanpää, korona leviää hengitysilmassa, myös isossa tilassa.

Eiköhän nyt jo herää rukous Jumalan puoleen tässä ahdingossa.

Erja Katajamäki ja Anne Vuori kokoavat sairaanhoitajakoulutuksen historiikkia. Koulutus alkoi nykyisessä muodossaan 65 vuotta sitten.Tätini valmistui Lahdessa sairaanhoitaksi ja kätilöksi 1929 eli yli 90 vuotta sitten. Kuka koulutti?

Missä viipyy päiväkotihenkilöstölle maskit, jotka altistuksessa koronalle koko koko työpäivän??

Jatkuva altistus pv.kotien työtekijöillä!!

Kyselytunnilla kysyttiin maan johtajuudesta. Kuka johtaa? Tarvittaisiin nopeaa ja kokenutta päätöksentekoa.

Jo tammikuussa löytyi verkossa tietoa koronasta: leviää pisaroina, pinnoilta ja myös hengitysilmassa. Suomessa tietoa jaettu kumman hitaasti, tipoitellen. Thl antoi luvan matkustella ym. Kuka kantaa vastuun?

Lentoasemalla ollut harjoitus epidemian leviämisestä joulukuussa. Outoa. Mitä opittiin? Ei osattu toimia.

ESS 31.3 komea kokosivun kuva, hyppyrimäet ja upea mäkihyppääjä patsas. Mutta mihin itse hyppääjä on hävinnyt? Baaritkin ovat kiinni.

Näinä poikkeuksellisina aikoina tulisi Lapin yliopiston alkuperäiskansan oikeuden professori M. Scheininin kiinnittää akateeminen mielenkiintonsa korpilakiin, jota myös Lapin laiksi kutsutaan.

Eikö jo vihdoin tajuta vaarallista pysäköintiä Sorvarinkadun mutkassa. Autoja mutkassa pahimmillaan seitsemän kappaletta jo yhdessäkin kuomukärry perässä! Pysäköidään jopa osaksi suojateille, joita on kaksi kappaletta. Suojatiet tulisi maalata nopeasti uudelleen, kun pienet koululaisetkaan ei tiedä missä ne on. Toimintaa, ennen kuin tapahtuu jotain hirveää! Läheltä seuraaja.

Onko mahdollista, että koronasairaita ilmoittautuu rajalla turvapaikanhakijoiksi ja saa ilmaishoidon Suomessa? Voivatko tulijat ohittaa suomalaiset?

Marinin hallitus päätti lisätä koronatestejä. Entä toimenpiteet ? Testien lisäys edellyttää lisää laitteita, lisää ammattihenkilökuntaa lisää reagensseja jne. Taas tarvittais johtajaa, hallituksesta sitä ei löydy.

Miten Timonen ja Lahden kaupunki varmistaa tiedon kulun niille vanhuksille, joilla ei nettiä. Kerrotaan vain, että netissä kaikki löytyy.

Kerrankin Suomessa hallitus joka toimii eikä jahkaile ja riitele.

Onkohan juuri nyt välttämätöntä värjätä hiuksia punaiseksi? Khpj?

Seurakunnasta saa ruoka-apua? Pitäisikö elää pelkällä makaronilla ja maitojauheella?

Seurakunnan työntekijä esittää harrasta uskovaista. Silti hän luikkii kaupassa kuin salaa ostamassa alkoholia. Onko tämä nyt oikein?

En tule ikinä laittamaan kolehtiin senttiäkään. Ei voi olla varma meneekö rahat avuntarvitsijoille. Kyllä srk laskuja maksaa, eri asia vain kenen!

Kiva kun hätähousut pesivät jo pihat. Kohta hiekottavat. Tietysti asukkaiden painostuksesta. En syytä huoltofirmoja.

Onneksi Helsingin yliopistollisen sairaalan eläinklinikalla voidaan taata lemmikeille tänäkin aikana sairauden diagnisointi, operointi. Tämä kattaa pienimmistä vaivoista aina vaativiin leikkauksiin eläinpotilailla.

Hyvä Lahti! Kylpylähotelli ja uimahalli tulee. Hyvä Lahti!

Pääministeriltä vähättelevä nimitys kuppilat kiinni, Eduskunnan kahvilassa tarjoilu jatkuu!

Lahdessa on mahdollista olla pitsayrittäjänä tavallisessa kerrostaloasunnossa. Mitenköhän on hygieniapassin laita näin korona aikana? Melu- ja hajuärsykkeistä kun ei tarvitse välittää, koska hallitus on suosiollinen. Töitä tuntuu todella riittävän.

Ruåttalaiset eivät saa elää kuin Pellossa.

Meidän taloyhtiössä isännöitsijä, hallitus eikä huoltomies puutu mihinkään, hissiin oksennetaan, ulko-oven lasi rikotaan, Lahden kuuluisin huutaja / musiikin kuuntelija saa mellastaa mielin määrin, piha on siivottomassa kunnossa! Toivottavasti edes koronaan reagoidaan, tehostetulla siivouksella ja asukkaita ohjeistamalla!

Lasse Koskisen ehdotus riskiryhmien kauppa-asiointiin iltapäivällä ei ole paras, sillä aamulla kaupat ovat puhtaimmillaan siivouksen jäljiltä ja bussialennukset eivät hyödytä riskiryhmiä, jotka eivät saa käyttää kuitenkaan yleisiä kulkuneuvoja.

Hoitoalan esimiehen kiukuttelu ja kaverisuhteilla pelaaminen ei tässä haasteellisessa tilanteessa auta. Nyt punnitaan oikeat pomon taidot.

Europarlamentiikko Henna Virkkunen kirjoitti totta. Villieläinkauppa jatkuu edelleen Kiinassa vaikka he murhasivat/murhaavat satojatuhansia ihmisiä. Kun tämä kriisi on ohi mihin katseet kääntyvät? Kiinaan. On kiistaton tosiasia että kansanmurha, kuten Espanjassa puhutaan, on lähtöisin Kiinan villieläin toreilta jota ei tulla saamaan kuriin ilman EU pakotteita ja turistien joukkopaolta.

Kansanedustaja Marko Kilpi. Mene kertomaan elämän arvostuksesta koronaan kuolleiden omaisille ja läheisille. Käytä paukkusi paremmin vaikka valjastaen energiasi Kiinan villieläinmarkkinoiden sulkemisen painostukseen. Kiina aiheutti kansanmurhan 2000 luvulla.

Olkaa lenkkeilijät varovaisia Ruolan lenkkipolulla; siellä on suuri musta koira joka hyökkää takaapäin. Puri ja repi takin. Piti käydä polilla hoidattamassa puremat. En ole muuten ainut.

Nyt vihreät, punaiset ja sinivalkoiset Kittelän kuusia suojelemaan! Kettingillä puunrunkoon kiinni kuin Koijärvellä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut