Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Taloyhtiöt hankalassa tilanteessa

Aika hankalaksi taitaa taloyhtiöiden yhtiökokousten pitäminen mennä. Yhtiöjärjestys määrää kuitenkin takarajan, eikä ainakaan vielä ole tietääkseni tullut lupaa sitä ylittää.

Etäyhteyksien käyttäminen voi etenkin vanhemmille osakkaille olla vaikeaa tai haastavaa, kuten nykyisin kuuluu sanoa.

Itse olen ajatellut, että tarpeeksi suuressa tilassa olisi mahdollista istua sen verran harvassa, että tartuntavaaraa ei olisi.

Ellei taloyhtiössä ole tekeillä isoja töitä on yleistä, että yhtiökokoukseen osallistuu korkeintaan kolmasosa osakkaista. Tämä on tietysti ainaisongelma, samoin kuin haluttomuus hallituksen jäsenyyteen.

Me papparaiset ja mummot olemme yliedustettuja. Nuorempia kaipaisin, ei hallitushomma nyt niin työlästä ole, etteikö työelämässä olevakin sen ennättäisi hoitaa.

Itselläni on ikää tullut sen verran, että aion noudattaa Lao-Tsen vuonna 604 eKr antamaa ohjetta: "Kun ansiokas palvelus on tuonut mukanaan kunniaa ja mainetta, on aika noudattaa taivaallista sääntöä ja vetäytyä huomaamattomuuteen. Se joka ei väisty ajoissa ei ainoastaan menetä mainettaan vaan myös rikkoo velvollisuutensa, koska hän ei enää kykene täyttämään sitä".

Kunniaa en ole saanut enkä mainetta, ainakaan hyvää, enkä tiedä, väistynkö ajoissa. Presidenteistä Kekkonen ei neuvoa noudattanut, Niinistö sentään vaikuttaa selväsanaiselta.

Paavo Väyrysen ehkä kannattaisi viisaus lukea, tosin sen noudattaminen on hänen kohdallaan vähän myöhäistä.