Näppis: Kyllä te päiväkodin työntekijät ootte niitä arkipäivän, arki-illan ja viikonlopun sankareita, kun hoidatte kriisityöläisten lapsia

Kyllä te päiväkodin työntekijät ootte niitä arkipäivän, arki-illan ja viikonlopun sankareita, kun hoidatte kriisityöläisten lapsia, tästä varmaan saitte kopin että mitä ryhmää tarkoitan. En ole nähnyt kuin käsidesin teidän suojana. Ei ole maskia eikä käsineitä. Mutta tehän ootte immuuneja kaikkia tauteja vastaan! Kun tämä painajainen on ohi ni kaipa kaupunki teitä muistaa!!! T. kriisityöntekijä vanhempi

Olli Vuori teet kunnioitettava työtä Heinolan lintutarhassa. Osoitat upeaa huolenpitoa kanssa eläjistämme, linnuista. Arvostan.Olen iloinen että Alex pääsi takas kotiin

Hyvä Jenni Räsänen, vihdoinkin järkevä ja asiantunteva, luontoa kunnioittava henkilö. Lenkkeilen joka päivä pikku-Veskulla, on ihanaa seurata lintujen touhuja keväästä syksyyn, kuinka tohkeissaan ne huolehtivat jälkikasvustaan. Linnut kuuluvat elämään, kesään ja kasvuun, ihminen se suurin peto on.

ESS 29.3 hyvä kirjoitus Jenni Räisäseltä. Olet hieno ihminen kun osoitat huolta eläimistä, hän heistä. Jos ne joitakin häiritsee niin se ei oikeuta millään tapaa niiden rääkkäämiseen.

Omaiseni hoitoyksiköstä ilmoitettiin, että koronaan sairastuneet hoidetaan siellä. Sairaalaan ei viedä! Tämä oli yksisuuntainen ilmoitus, ei yhdessä tehty päätös. Kovaa valintaa, ei edes laillista.

Kuinka yksityistetty terveydenhuolto organisoisi sairaanhoidon tällaisten pandemioiden aikana?

On se kumma, että matkoilta palanneet karanteenissa olevat käyvät normaalisti kaupassa!

Lapsikin "kuulee" dis- ja mis-informaation. Aikuinen tee tutkimusmatkaa ja ota vastuu, niin pystyt perustelemaan.

Nyt ihmiset etsikää komeroiden kätköistä vanhat korona-pelit ja perheen kanssa pelit pystyyn.

Kaupoissa turvavälit kassajonoissa helppo pitää ok, mutta voisiko kassatyöskentelyä hidastaa että yksi kerrallaan pakattaisiin ostokset ja sitten vasta seuraava?? Ei haittaa vaikka odotusjono pitenee.

Siinähän ne kassajonot vasta hidastuukin jos ensin pakkaat ja sit vasta maksat.

Ei mene perille pysykää kotona-viesti. Naapuri tunkee kylään väkisin ja loukkaantuu, kun en päästä sisään.

Jorma Ratia, puhut taas kerran täyttä asiaa.

On ollut ilo seurata miten presidentti ja hallitus ovat olleet yksimielisesti yhteisellä asialla Suomen asioiden hoitamisessa.

Mummot ja papat voitte käydä ulkoilemassa vaikka lähimetsän lenkkipoluilla. Ei se ole kielletty.

Ei kolehdit seurakunnalle mene, vaan lähetystyöhön ja hyväntekeväisyyteen. Kannattaisi sinunkin käydä joskus messussa, niin tietäisit enemmän.

Sinulle joka väitit kirkolla olevan rahaa. Kuinka kehtaat? Paljonko olet itse laittanut kolehtiin? Tuskin lanttiakaan. Kirkko auttaa monella tavalla, mutta ihmisen sähkölasku kuuluu sosiaalitoimelle, ei kirkolle.

Minä tyhmä 71 v. olen luullut että kirkossa kannettava kolehti menee sinne kohteeseen minne sen kulloinkin kerrotaan menevän. Nyt aukeni silmät.

Hyvä kirjoitus, Jenni Räisänen! Miksi ihmiset haluavat asua järven rannalla, jos eivät siedä sinne kuuluvia luontokappaleita. Näin oli jo liki 30 vuotta sitten. Joillekin muutama kanadanhanhi oli liikaa rantavedessä, puhumattakaan jos rantautuivat joskus nurmikolle asti. Siinä oli tarjolla irti laskettua koiraa ja kättäpidempää, jopa poikasille. Ihminen on itsekäs olio, ja pitää itseään luomakunnan kunkkuna. Toivottavasti koronaharvennus jättää luontoa arvostavat henkiin.

On niitä vanhoja paaleja täällä Kärkölässäkin 54-tien varressa ja lisää tuli muutama päivä sitten. Voisi viedä ne johonkin metsään eikä tienvarteen näkyville. Mutta onhan ne nyt pois omista silmistä.

Uusimaa piti sulkea, mitä vielä! La 12 000 läpi, 700 käännytettiin, luvut pitäis olla toisin päin, että jotain hyötyä.

Kiitos ikäihmisten huolenpidosta. Pitäkäämme myös huolta alle 65-vuotiaista, jotka käyvät työssä ja maksavat meidän eläkkeemme! Kiitos, 85 v.

Suomen hallitus on toiminut täysin oikein suojallekseen meitä yli 70- vuotiaita. Eiköhän Lasse Koskinen olisi syytä pysyä vain kotona, eikä arvostella hyvää hallitusta. T. 73 vuotinen.

Kyllä oli mukava viime talven liukkailla, tosin harvoilla, polkea Launeelta keskustaan päin sulaa ja sepelitöntä älypyörätietä pitkin. Heikinkadun risteys vielä hankaloittaa matkaa.

Onnittelut "ilkeämieliselle" ihanasta rantapaikasta! Ethän häädä vesilintuja tms. tontiltasi. Hyvää kevättä. Terv. Itsekin järven rannalla asunut

Missä viipyy hiekanlakaisukoneet Anttilanmäellä?

Kiitos - Miika - sunnuntain koskettavasta ja lohduttavasta saarnasta!

Äiti ja isä - pidä lapsesi kotona! Älä päästä Metsä-Hennalan leikkipuiston lapsilauman koronalinkoon!

Voisko jo lopettaa Heinola-Orimattila välisen korona-virusbussilinjan. Hyvin leviää virus.

Jos korona tarttuu eläimiin, esimerkiksi koiriin, kohta on tuhansia viruksen levittäjiä. Pussatkaa vain koirianne.

Mielestäni hallituksen päätös ohjeistaa yli 70-vuotiaita pysymään kotona on ollut oikea tässä kriisitilanteessa. Sehän on fakta että yli 70- vuotiailla vastustuskyky heikkenee iän mukana sekä kuolleisuus prosentti suurenee. Tämä ohjeistus auttaa pitämään kuolleisuusprosentin pienenä tässä ikäluokassa ja suojelemaan heitä. Mielestäni Lasse Koskinen (ps) kirjoituksessaan Etelä-Suomen Sanomissa 28.3.2020 arvostellessaan hallituksen päätöstä on vaan syy lietsoa eripuraa. Itse ikäihmisenä kiitän hallitusta tästä päätöksestä. Italiassa missä kuolleiden määrä on tosi korkea suurin osa on ollut ikäihmisiä. Nyt on aika kaikkien puhaltaa yhteen hiileen eikä arvostella hallituksen toimia. Olemme kaikki samassa junassa ja muiden arvostelemisella ei päästä eroon koronaviruksesta.

Asiasta kirjoitit hanhien kurjasta kohtalosta, Jenni. Ikävä kyllä ihmisistä on tullut luontoa kunnioittamattomia moukkia. Korona = Karma.

Muuten olen sitä mieltä että eläkepakolaisten on tänne tultuaan maksettava hoitonsa itse.

Kauhee tää piha pöly. Korona ei ole mitään. Mut nythän pitäis olla sisällä ni mitä pöly haittaa. Eihän viime keväänä ollut hiekkapölyä ollenkaan.

Olen hengessä mukana, ei osinkoja tänä keväänä. Taavi.

Näpit irti Patomäen pururadasta! Sillä on todella paljon käyttöä.

Jos Thomas Cook ei olisi tehnyt konkurssia, Lappi olisi autio ja tyhjä.

Etäopetus Lahdessa on tehtävien tekoa, mutta missä on opetus, jota opettajien tulisi antaa ihan lakisääteisesti? Teknologia mahdollistaa kaiken mutta sivistystoimi on jäänyt jälkeen kehityksestä. Sivistystoimessa tulisi katsoa peiliin että homma ei nyt vaan oikeasti toimi ja ryhtyä korjaamaan tilanne mahdollisimman nopeasti. Opetus kuuluu lapsille ja siitä maksetaan opettajille.

THL-Mika Salminen sanoo, et suojain ei suojaa itseä tartunnalta. Miksi sit ns. turvaväli. Asiatuntijalausunto?

Varman tartunnan saa kello 07-08 kaupan aukioloaikana: vanhukset yskii ilmaan suojaa tai kämmeneen ja käpälöivät sen jälkeen eri tuotteita ostamatta niitä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 2. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – sammutustyöt jatkuvat yön yli
 3. Päijät-Hämeen tyly linja: Omaishoidon tukea vaikea saada ja vapaat jäävät usein pitämättä – sosiaaliasiamies huolissaan jaksamisesta
 4. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 5. 27.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä vakaa, sairaalahoidossa ei yhtään koronapotilasta
 6. Kunta-alalle saatiin neuvottelutulos uusista työehdoista
 7. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 8. Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi roimasti Päijät-Hämeessä - Lahdessa korkein työttömyysaste
 9. "Tämä on oikea tapa lopettaa kouluvuosi" – lauluyhtye Club for Five pyysi lahtelaisopettajan mukaan Suvivirteen
 10. Lahden keskustan tuntumassa on liikkunut viime päivinä useita hirviä – "Kun vasat lähtevät emon luota, ne poukkoilevat ympäriinsä"
 11. Kesän asfalttiurakka käynnistyi Heinolassa
 12. Lahti Soccer pelataan kesäkuussa, myös Masto Cupin aikataulu edelleen voimassa
 13. Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 14. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 15. Lahtelainen Kino Iiris aloittaa näytökset tarkkoja koronarajoituksia noudattaen - enintään 19 katsojaa saliin kerralla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.