Lukijalta: Minut suojellaan sosiaalisesti muumioksi

Seija Helin

Kontaktit ovat vähissä. Kuntosali, vesivoimistelut, entisten työkavereiden ja Lahden Finlandia-Italia yhdistyksen lounaat peruttu.

Poikaani en enää tapaa viikoittaisessa pubivisassa. Tyttäreni soittaa vähintään joka toinen päivä. Unohtaa voi myös lähes päivittäisen tapaamisen tuttujen kanssa baarissa. Onneksi ehdin viettää mukavat syntymäpäivät ystävien ja sukulaisten kanssa ennen kiristyneitä suosituksia.

Häiriköin vastaantulevia kaltaisiani vanhuksia avaamalla jutustelun.

Onneksi kodissani on ikkunat kolmeen ilmansuuntaan. Voin kävellä huoneesta toiseen ja katsella hiljennyttä liikennettä. Toissapäivänä huvitin itseäni kulkemalla koko päivän ajan askelmittari mukanani.

Kotona tuli kerättyä hieman yli 600 askelta. Kaksi päivittäistä sanomalehteä uhkuu sivukaupalla kyllästymiseen asti vain koronauutisia.

Vähempikin riittäisi. Televisio suoltaa samaa sanomaa päivästä toiseen.

Pasianssi, mahjong ja sudoku eivät yksinään riitä virikkeiksi.

Koronavirustartuntojen ehkäisy 10 ohjetta, joita jokaisen on nyt syytä noudattaa

Nurkkaan jääneet kävelysauvat on kaivettu esiin. Pienellä lenkillä häiriköin vastaantulevia kaltaisiani vanhuksia avaamalla jutustelun.

Yhdessä parin metrin päässä toisistamme päivittelemme maailmanmenoa.

Olemmehan kokeneet jo koulujen lomauttamisen aasialaisen influenssan aikana. Lahden yhteiskoulussa abiturienttien tunnit pidettiin, jos kouluun tuli kaksi abia. En päässyt lomalle, kun meitä oli vähimmillään viisi.

Kaikesta huolimatta aion lenkkeillä ja käydä itse kaupassa. Jaksamista kaikille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu