Lukijalta: Miksi suomalaiset eivät nyt tottele?

Niina Arola, Piia Kaivola

Meille opetettiin, että on korona on vain kuin kausiflunssa. Riittää, että pesette vain käsiänne!!

Turha nyt on syyllistää mummoja, pappoja tai nuoria.

Kaikki on opittu THL:n ja tiedotustilaisuuksien välityksellä. Omasta mielestäni ei samojen henkilöiden olisi nyt enää hetkeäkään hyvä jatkaa ”kansan valistamista” se on epäuskottavaa!

Suomalaisia olisi ollut hyvä informoida hallituksen tasolta saakka rehellisesti, pelastaa oikean tiedon avulla. Minusta tuntuu, että korostettiin väärässä kohtaa terveydenhuollon tasoa Suomessa. Verrattiin muun maailman tasoon ja vauraimman Italian sairaaloiden tasoon.

Kaikkea julistettiin olevan Suomessa, niin suojia kuin hengityskoneitakin! Nyt kerrotaan, ettei edes suojia ollut riittävästi.

Lahtelaispariskunta jäi jumiin Espanjaan, paikallinen suomalaisyritys järjesti evakuointilennon

Sisareni kirjoitti Udinesta, Pohjois-Italiasta seuraavasti:

”Eilen muuten kuoli 47-vuotias poliisi ja 48-vuotias supermarketin kassa. Joten turha uskoa niitä satuja pelkistä ”vanhuksista”.

Omalääkäreitä on kuollut, vaikka he eivät edes työskentele sairaaloissa.

Työ tartuntatautien teho-osastolla on karseaa. Henkisen puolen lisäksi niiden suojavarusteiden (jos nyt sattuu kunnollisia edes löytymään) vuoksi. Lasit ja hengityssuojaimet hiertävät kasvot verille.

Tiiviiksi teipatut puvut ovat ahdistavan hiostavia. Edes pissalla et pysty käymään etkä vettä juomaan.

Hoitajat joutuvat vaihtamaan vuoroja kolmen tunnin välein, mutta kauheinta lääkäreistä ja hoitajista on kuitenkin se, että potilaat joutuvat olemaan siellä yksin, ilman rakkaitaan.

Potilaat joutuvat myös kuolemaan yksin. Myös hautajaiset kirkossa on kielletty ja korkeintaan ihan lähimmille on ulkona hautausmaalla pieni, nopea siunaustilaisuus.

Hoitajat kuitenkin yrittävät parhaansa mukaan rohkaista potilaita teho-osastolla katseiden avulla ja lohduttavat omaisia kertoen, että pitävät hyvää huolta, eivät jätä yksin.

Jotkut heistä itsekin vain 23-27 -vuotiaita vastavalmistuneita hoitajia ja lääkäreitä, joilla iso riski itsekin saada koronatartunta. Vanhemmat lääkärit taas saattavat olla näkemättä omia lapsiaan viikkoihin. Ikinä he eivät olisi kuvitelleet näkevänsä mitään vastaavaa.”

Koronavirustartuntaa epäileville oma taksipalvelu

Sisareni kysyi, miksi Suomessa on ravintoloitakin vielä auki ja lääkärit olleet Levillä konferenssissa?

Miksi ei testata suurempia määriä? Mitä Neuvostoliitto-meininkiä on, ettei kerrottaisi tarttuvan vaarallisen taudin tilanteesta Suomessa? Olen surullinen ja hävettää olla suomalainen.

Suomessa eivät edes ulkonaliikkumisrajoitukset ole vielä voimassa. Ihmiset saavat perheen kanssa liikkua, mökkeillä, ulkoilla, syödä…olla omassa kodissaan turvassa.

Italiassa ihmiset alkavat olla ahdistuneita ja alkavat uumoilla kansassa kytevän levottomuutta. Kaikki eivät noudata liikkumiskieltoja, vaikka niiden rikkomisesta tulee jopa kuuden vuoden vankeus.

Italiassa ja nyt jo Espanjassakin lääkärit joutuvat priorisoimaan kuka hoitoa saa. Koronaan sairastuneita tuodaan jatkuvasti, taukoamatta lisää kuin sodassa rintamalla haavoittuneita.

Täällä olisi syytä kertoa koronasta WHO:n viesti nuorisolle kaikissa tiedotusvälineissä 10 minuutin välein. Voisi muutkin ikäryhmät informoitua. Me aikuiset voisimme tutustua vakavasti Omakannassa kohtaan hoitotahto, sillä yksikään meistä ei täällä ikuisesti elä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut