Lukijalta: Miksi suomalaiset eivät nyt tottele?

Niina Arola, Piia Kaivola

Meille opetettiin, että on korona on vain kuin kausiflunssa. Riittää, että pesette vain käsiänne!!

Turha nyt on syyllistää mummoja, pappoja tai nuoria.

Kaikki on opittu THL:n ja tiedotustilaisuuksien välityksellä. Omasta mielestäni ei samojen henkilöiden olisi nyt enää hetkeäkään hyvä jatkaa ”kansan valistamista” se on epäuskottavaa!

Suomalaisia olisi ollut hyvä informoida hallituksen tasolta saakka rehellisesti, pelastaa oikean tiedon avulla. Minusta tuntuu, että korostettiin väärässä kohtaa terveydenhuollon tasoa Suomessa. Verrattiin muun maailman tasoon ja vauraimman Italian sairaaloiden tasoon.

Kaikkea julistettiin olevan Suomessa, niin suojia kuin hengityskoneitakin! Nyt kerrotaan, ettei edes suojia ollut riittävästi.

Lahtelaispariskunta jäi jumiin Espanjaan, paikallinen suomalaisyritys järjesti evakuointilennon

Sisareni kirjoitti Udinesta, Pohjois-Italiasta seuraavasti:

”Eilen muuten kuoli 47-vuotias poliisi ja 48-vuotias supermarketin kassa. Joten turha uskoa niitä satuja pelkistä ”vanhuksista”.

Omalääkäreitä on kuollut, vaikka he eivät edes työskentele sairaaloissa.

Työ tartuntatautien teho-osastolla on karseaa. Henkisen puolen lisäksi niiden suojavarusteiden (jos nyt sattuu kunnollisia edes löytymään) vuoksi. Lasit ja hengityssuojaimet hiertävät kasvot verille.

Tiiviiksi teipatut puvut ovat ahdistavan hiostavia. Edes pissalla et pysty käymään etkä vettä juomaan.

Hoitajat joutuvat vaihtamaan vuoroja kolmen tunnin välein, mutta kauheinta lääkäreistä ja hoitajista on kuitenkin se, että potilaat joutuvat olemaan siellä yksin, ilman rakkaitaan.

Potilaat joutuvat myös kuolemaan yksin. Myös hautajaiset kirkossa on kielletty ja korkeintaan ihan lähimmille on ulkona hautausmaalla pieni, nopea siunaustilaisuus.

Hoitajat kuitenkin yrittävät parhaansa mukaan rohkaista potilaita teho-osastolla katseiden avulla ja lohduttavat omaisia kertoen, että pitävät hyvää huolta, eivät jätä yksin.

Jotkut heistä itsekin vain 23-27 -vuotiaita vastavalmistuneita hoitajia ja lääkäreitä, joilla iso riski itsekin saada koronatartunta. Vanhemmat lääkärit taas saattavat olla näkemättä omia lapsiaan viikkoihin. Ikinä he eivät olisi kuvitelleet näkevänsä mitään vastaavaa.”

Koronavirustartuntaa epäileville oma taksipalvelu

Sisareni kysyi, miksi Suomessa on ravintoloitakin vielä auki ja lääkärit olleet Levillä konferenssissa?

Miksi ei testata suurempia määriä? Mitä Neuvostoliitto-meininkiä on, ettei kerrottaisi tarttuvan vaarallisen taudin tilanteesta Suomessa? Olen surullinen ja hävettää olla suomalainen.

Suomessa eivät edes ulkonaliikkumisrajoitukset ole vielä voimassa. Ihmiset saavat perheen kanssa liikkua, mökkeillä, ulkoilla, syödä…olla omassa kodissaan turvassa.

Italiassa ihmiset alkavat olla ahdistuneita ja alkavat uumoilla kansassa kytevän levottomuutta. Kaikki eivät noudata liikkumiskieltoja, vaikka niiden rikkomisesta tulee jopa kuuden vuoden vankeus.

Italiassa ja nyt jo Espanjassakin lääkärit joutuvat priorisoimaan kuka hoitoa saa. Koronaan sairastuneita tuodaan jatkuvasti, taukoamatta lisää kuin sodassa rintamalla haavoittuneita.

Täällä olisi syytä kertoa koronasta WHO:n viesti nuorisolle kaikissa tiedotusvälineissä 10 minuutin välein. Voisi muutkin ikäryhmät informoitua. Me aikuiset voisimme tutustua vakavasti Omakannassa kohtaan hoitotahto, sillä yksikään meistä ei täällä ikuisesti elä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päivähoitoyrittäjät tivaavat Lahden kaupungilta tarkkoja syitä toiminnan keskeyttämiselle – "Olen kysynyt, jopa anellut"
 2. Lahtelaiseen Koivistoisen Mansikkapaikkaan tulvii työhakemuksia – yritys rekrytoi tälle kaudelle ensisijaisesti kotimaista työvoimaa, mutta monilla marjatiloilla jännitetään, kuinka sadon käy
 3. Huutaja voi jäädä rannalle nettihuutokaupassa – oikeusasiamies vaatii ulosottomiestä huolehtimaan ostajaehdokkaiden yhdenvertaisesta kohtelusta
 4. Finnairin lomautetut työntekijät auttavat Päijät-Hämeen koululaisia läksyjen teossa, chat auki kahdesti viikossa
 5. Jenna Lindén on liikuttanut ja opastanut ihmisiä maailmalla – koronavirustilanne pysäytti Sveitsissä asuvan lahtelaisen arjen
 6. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 7. Urheilukanavat koronan kourissa: Tarjontaa riittää, mutta nostalgia ei kannattele loputtomiin – ”Vähän kuin katsoisi romanttista komediaa”
 8. Lahdessa voi saada tilapäisen vapautuksen iltapäivätoiminnan maksuista
 9. Halton, Merivaara ja Hermetel valmiina kumppaninsa kanssa tehohoitotilojen tuotantoon koronapotilaille – tilapäisiä tiloja voisi tarvittaessa rakentaa esimerkiksi messu- ja urheiluhalleihin
 10. Ylen gallup: Koronakriisi paisutti SDP:n suosiota – pääministeripuolue nousi lähes perussuomalaisten rinnalle
 11. Yhteys Lahden Myllysaareen on nyt poikki, silloista huonokuntoisin saa uudet puupalkit
 12. MTV: Hollannissa pysäytettiin Suomeen matkalla ollut iso huumelasti, Helvetin enkeleitä vangittu tapaukseen liittyen
 13. 8.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä ei ole kasvanut - Päijät-Hämeessä 46 tartuntaa
 14. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 15. Tutkimus kumoaa pinttyneet väitteet: Koko Suomen maaseutu ei tyhjene, vain neljäsosa alueista taantuu pysyvästi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.