Korona-arki: Parvekebileet, pikkulintubongaus vai jokin muu tempaus? Kirjoita Mielipide-sivuillemme ja jaa vinkkisi

Liipolassa tehtiin valotaidetta vuonna 2016. Mikä voisi olla uusi tempaus? Samuli Ikäheimo

Korona-aikana monet ovat keksineet kampanjoita, joihin kaikki voivat osallistua etänä omasta kodistaan. Italialaiset laulavat parvekkeillaan ja viime perjantaina Suomessakin vietettiin kansallisia parvekebileitä Daruden Sandstorm-biisin tahdissa.

Pääkaupunkiseudulla taloyhtiöissä on kehitelty lapsille bongausleikkejä sisäpihalle näkyviin kerrostaloikkunoihin. On voinut bongata esimerkiksi asukkaiden ikkunoihinsa askartelemia sateenkaaria, kukkia ja pikkulintuja.

Onko sinun taloyhtiössäsi kokoonnuttu parveketapaamisiin? Tai onko sinulla mielessäsi kampanja, jonka voisimme Lahdessa toteuttaa? Kerro milloin ja miten kaikki voisivat siihen etänä osallistua.

Julkaisemme suomalaisten korona-arkeen liittyviä kirjoituksia Mielipide-sivuilla. Kirjoita omalla nimelläsi napakasti, korkeintaan kuitenkin 4 000 merkkiä välimerkkeineen. Tekstin voit lähettää osoitteeseen lukijalta@ess.fi.

Liitä mukaan osoitteesi ja puhelinnumerosi, jotka jäävät toimituksen tietoon. Toimitus pidättää oikeuden tarvittaessa lyhentämiseen, muokkaamiseen ja otsikointiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 2. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 3. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 4. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 5. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajan suojelu kertoo tiukasta hierarkiasta – "Paras näyttö on saatu siitä, että kamerat ja kuuntelulaitteet ovat olleet kerhotilojen sisäpuolella"
 6. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 7. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 8. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 9. Näin erotat haitallisen espanjansiruetanan harmittomasta ukkoetanasta
 10. Lukijalta: Museo tiesi tarkasti, mitä torin alta löytyisi
 11. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 12. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 13. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 14. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 15. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.