Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Kaupallinen sisältö

Kivi on kiva

Suomi on täynnä kiviä, mutta harva kiinnittää yksittäisiin kiviin huomiota. Lahden Kivikerhon jäsenet kyllä kiinnittävät. Jopa niin, että kantavat kotiin kilokaupalla erikokoisia ja näköisiä nokareita ja jopa järkäleitä.

Kerhon jäsen Sirpa Klami esimerkiksi on kantanut kotiinsa yli kymmenkiloisen topaasimöykyn, jonka nostaminen on oma juttunsa (kokeilin), koska kivi on myhkyräinen ja siinä on teräviä särmiä. Messujen jälkeen tiivis järkäle pääsee takaisin kotiin, takkahuoneen lattialle.

-Hain sen Viitaniemen vanhoilta louhoksilta. Teemme sinne aina välillä retkiä ja kivenhakuretkiä teemme säännöllisesti muuallekin, Klami kertoo.

Mikä kivissä kiehtoo?

-Ensin sitä löytää yhden kiven, sitten toisen. Joku kerää jotain muuta, meistä moni kai alkuun kerää näkemiään pyöreitä nättejä kiviä ja sitten myöhemmin jo louhoskiviä. Ne vain ovat niin kiinnostavia, Klami hymyilee.

Messuosaston pöydille asetellut kivet kiinnostivat monia jopa niin, että kiviä siliteltiin ja tunnusteltiin. Myytävänä oli muun muassa kerhon lasten tekemiä korumaisia kiviötököitä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Radio Voima mukana messuilla Kuuntele lähetys tästä

Näitä luetaan

Näytä lisää

Lue seuraavaksi X