Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Kaupallinen sisältö

"Käsityöt ovat lääkkeetöntä terapiaa"

Outi Pyy kannustaa ihmisiä käsitöiden pariin. Kuva: Ann Rose

Aika hienosti on urallaan edennyt, jos on valmistanut Linnan juhliin peräti kolme naisten iltapukua: yhden kierrätysnahkasta, yhden seinägobeliinista ja yhden kahvikapseleista. Outi Pyy on kuitenkin paljon muutakin kuin ompelija ja suunnittelija. Vaateteollisuuden ammattilainen toimii yrittäjänä ja tekee tilaustöitä eko-ompelimossa ja työhuonekollektiivissa. Hän on myös kirjoittanut kirjoja ja hänellä on kaksi omaa blogia. Kaiken tekemisen taustalla on halu tehdä luonnon ja ihmisarvon huomioon ottavia töitä, eli pitää aina mielessä myös omien tekemistensä vaikutukset muihin.

Kätevä-Tekevä -messuilla Pyy piti kaksi luentoa, aiheina Käsityön arvo sekä Inspiraatio - luovuuden alku.

Häneltä on pakko kysyä vinkkiä ihan tavalliselle kuluttajalle. Eli mistä löytää innoitusta omiin tekemisiinsä?

-Käsitöitä kannattaa ajatella lääkkeettömänä terapiamuotona, hän hymyilee. -Niiden tekeminen rentouttaa ja parantaa keskittymiskykyä. Erilaisia tekemisen tapoja ja tekniikoita on satoja, jopa tuhansia, joten kannattaa miettiä itselleen sellainen tekemisen muoto, joka tuottaa iloa.

-Voi miettiä mikä käsityö olisi sellaista, mikä on omasta mielestä helppoa ja mukavaa, ja mitä voisi oppia tekemään. Ei kaikkea tarvitse osata. En minäkään osaa esimerkiksi neuloa. Käsityön tekemisen pitää olla mukavaa ja hauskaa, Pyy sanoo ja heittää ettei hyväksy tekosyyksi sitä ettei jotain muka osaa. Tekemällä oppii.

Tekemisen voi aloittaa vaikka kuinka yksinkertaisesta asiasta eikä se ole synti, jos työ jää kesken tai työ valmistuttuaan näyttää vähän vaivaiselta. Taidot kehittyvät tekemällä.

Outi Pyyn blogi löytyy osoitteesta www.outilespyy.com. Hänellä on myös englanninkielinen blogi, joka löytyy nimellä trashionhelsinki.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Radio Voima mukana messuilla Kuuntele lähetys tästä

Näitä luetaan

Näytä lisää

Lue seuraavaksi X