Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Kaupallinen sisältö

Kaikkea mahdollista minikoossa

Mikä saa aikuisen ihmisen hurahtamaan pienoismalleihin ja miniatyyrikokoisiin tavaroihin? Tiedä häntä, ehkä se on jonkinlainen minimaailma, jota voi itse muokata ja hallita.

16-vuotias Anette Rajamäki rakenteli ensimmäistä nukkekotiaan seitsemän vuoden ikäisenä ja alkoi tehdä itse kaikenlaita pientä kivaa nukkekotinsa sisustukseksi ja omiin leikkeihin. Äiti sattuu tekemään käsitöinä maalaisromanttisia sisustustuotteita ja myymään niitä messuilla, joten Anette päätti lähteä mukaan kokeilemaan, josko joku ostaisi itse tehtyjä nukkekotitarvikkeita. Nepä kävivätkin hyvin kaupaksi, joten tyttö ryhtyi tekemään niitä toden teolla.

Lahden messuilla Anette myy esimerkiksi kaulimia, kahvipöydän kattauksia, minikoisia joulutorttuja ja puuroannoksia.

-Kaikkea sellaista, mitä oikeassakin elämässä syödään, Anette hymyilee. -Helpointa on ehkä tehdä puuroannoksia, kun siinä ei tarvitse niin sekoitella värejä.

-Sisustuksia on kiva tehdä, kun ei vielä ome omaa taloa, mitä voisi sisustaa.

Liisa Perjo myy omasta pöydästään vähän toisenlaisia nukkekotitavaroita. Silmiin osuu kovin oikeannäköisiä hetekoita ja joustinpatjoja, ja näkyypä vieressä olevan myös muutama ruumisarkkukin.

-Olen ainoa Suomessa, joka tekee arkkuja. Tuossa on myös lepositeet levottomille, Perjo nauraa ja sanoo, että hänen tekemänsä miniesineet ovat lähtöisin vähän kieroutuneesta mausta ja ammatin varjopuolista. Sairaanhoitaja myy nimittäin myös reseptivapaita ja reseptilääkkeitä, oluttölkkejä, tupakka-askeja, sideharsorullia, koeputkia, ruiskuja, spaatteleita ja pikkiriikkisiä mittalusikoita. Raamattuja ja myrkkypullojakin näkyy olevan, vähän tavanomaisempien paitojen ja kylpytakkien ohella.

-Täällä on myös aikuisten tenavaipat, Perjo virnistää ja näyttää pieniä vaippamyttyjä. Ehkä niitä käyttää Simon-nukke, joka näyttää retkahtaneen päivätorkuille hetekalle.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Radio Voima mukana messuilla Kuuntele lähetys tästä

Näitä luetaan

Näytä lisää

Lue seuraavaksi X