Helsingissä pörssiviikko alkoi laskutunnelmissa muun Euroopan mukana

Öljyn hinta on nyt alhaisimmalla tasollaan moneen vuoteen. Arkistokuvassa on Saudi Aramco -öljyhtiön työntekijöitä. AFP / LEHTIKUVA

STT , STT–AFP

Helsingissä pörssipäivä on alkanut selvässä laskussa. Kun kauppaa oli käyty noin tunti, yleisindeksi liikkui reilut viisi prosenttia miinuksella.

Aamupäivän laskijoihin lukeutui ravintolakonserni NoHo Partners , jonka ravintoloissa myynti on romahtanut koronaviruksen takia. Yhtiön kurssi oli reilut 13 prosenttia pakkasella.

Koronapelko ja Yhdysvalloissa kaavaillun talouden koronatukipaketin kompastuminen senaatin äänestykseen painoi pörssikursseja myös muualla Euroopassa ja Aasiassa. Lontoossa laskua oli aamulla lähes viisi prosenttia, Pariisissa ja Frankfurtissa noin 4,5 prosenttia.

Esimerkiksi Hongkongin Hang Seng -indeksi laski päivän aikana noin viisi prosenttia, Shanghain Composite noin kolme prosenttia. Ainoastaan Tokion pörssi, jota tuki dollariin verrattuna halpa jeni, sulki pari prosenttia plussan puolella.

Öljymarkkinoilla Brent-indeksi on 4,5 prosentin laskussa. Öljyn hinta on nyt alhaisimmalla tasollaan moneen vuoteen, koska koronaviruksesta aiheutuvat matkustusrajoitukset ovat laskeneet kysyntää.

Öljyn arvoon vaikuttaa myös Saudi-Arabian ja Venäjän käymä hintasota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 2. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 3. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 4. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 5. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 6. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 7. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 8. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 9. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 10. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 11. Suomessa todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, pääkaupunkiseudun tilanne rauhoittumassa selvästi
 12. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 13. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 14. Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Lofooteilla Norjassa
 15. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.