Aurinkomatkat, TUI ja Tjäreborg peruvat monen viikon matkat kokonaan

Muutos ei koske jo kohteessa olevia asiakkaita, jotka voivat jatkaa lomaansa normaalisti. MARJA VÄÄNÄNEN / LEHTIKUVA
STT

STT

Matkanjärjestäjät Aurinkomatkat , TUI ja Tjäreborg kertoivat perjantaina peruvansa kaikki lähiaikojen matkat koronaviruksen takia.

Aurinkomatkat peruu kaikki pakettimatkat, kaupunkilomat sekä Finnair Holidays -matkat 12.4 asti eli kuukauden ajalta. Yhtiö palauttaa matkan hinnan asiakkaille.

Muutos ei koske jo kohteessa olevia asiakkaita, jotka voivat jatkaa lomaansa normaalisti. Heidät kotiutetaan joko alkuperäisen matkavarauksen mukaisena paluupäivänä tai aiemmin, riippuen siitä, miten kohteista on lentoja saatavilla.

Aurinkomatkat lupaa olla yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden paluumatkaan tulee muutoksia.

Yhtiö kertoo huomioivansa myös ne asiakkaat, jotka ovat oma-aloitteisesti peruneet matkapakettinsa sen jälkeen, kun ulkoministeriö torstaina päivitti matkustustiedotteensa. Myös he saavat matkan hinnan takaisin, jos matkan lähtöpäivä olisi ollut 13.3.–12.4.2020.

– Nyt peruttujen matkojen asiakkaiden ei tarvitse ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, vaan olemme heihin yhteydessä ja palautamme matkan hinnan automaattisesti. Asiakaspalvelumme on tilanteen vuoksi hyvin ruuhkainen. Olemme yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden matkat perutaan. Varausten käsittely ja viestien lähettäminen tapahtuu vaiheittain ja voi viedä useamman päivän, kertoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa tiedotteessa.

TUI peruu kolmen viikon lomat

Matkanjärjestäjä TUI kertoi ensin perjantaina, että se jatkaa edelleen matkojaan osaan kohteistaan.

Perjantaina loppuiltapäivästä se kuitenkin tiedotti, että kaikki lomamatkat perutaan 3. huhtikuuta asti eli seuraavien kolmen viikon ajalta.

TUIn mukaan kaikki yhtiön asiakkaat, jotka ovat tällä hetkellä lomamatkalla, palaavat kotiin alkuperäisen aikataulun mukaan, ellei toisin ilmoiteta.

Myös TUIn asiakkaat, jotka ovat oma-aloitteisesti peruneet matkansa ulkoministeriön torstaisen ilmoituksen jälkeen, saavat matkansa hinnan takaisin. Tämä koskee asiakkaita, joiden matkan lähtöpäivä olisi ollut ennen huhtikuun 3. päivää.

Jos on varannut TUilta loman, jonka lähtöpäivä on seuraavien kolmen viikon sisällä, TUI kertoo tarjoavansa mahdollisuutta muuttaa tai peruuttaa loma. Myös sen asiakaspalvelussa on ruuhkaa, joten asiakkaita pyydetään odottamaan yhteydenottoa.

Tjäreborgin matkat ainakin kuukaudeksi jäihin

Tjäreborg puolestaan peruu lomamatkansa lauantaista alkaen aina 12. huhtikuuta asti, yhtiöstä kerrottiin STT:lle.

Yhtiö palauttaa matkoista maksetun hinnan asiakkaille. Rahansa saavat takaisin myös ne asiakkaat, jotka ovat torstaina tai perjantaina oma-aloitteisesti peruneet matkansa.

Parhaillaan lomamatkalla olevia Tjäreborgin asiakkaita ei tuoda takaisin Suomeen ennenaikaisesti, vaan heidän matkansa jatkuu alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 2. Palava tavarajuna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junaliikenne poikki Lahdesta Riihimäelle
 3. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan maanantaina – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuvat
 4. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa
 5. Kaukoliikenteen busseja lisätään vähitellen – "Perusajatus on, että tässä laajudessa mentäisiin koko kesä", toteaa Koiviston auton toimitusjohtaja Mikko Markkula
 6. FC Lahti palaa treeniviheriölle koko joukkueen voimin – harjoitusottelut käyntiin jo lauantaina Espoossa
 7. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 8. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 9. Kirkkoihin ja jumalanpalveluksiin pääsee taas yli 50 henkilöä – katso Lahden kirkkojen osallistujarajoitukset
 10. Lahdessa Uudenmaankadun alittava Kyöstilän alikulkukäytävä suljetaan korjaustöiden takia
 11. HS: Al-Holin leirin suomalaisia tulossa Suomeen tänään
 12. Bloggaaja Mika Markkanen suunnittelee retkensä tarkasti Excelissä ja toivoo, että suon tuoksun saisi vangittua dödöpurkkiin – blogista löytyy mainintoja myös Päijät-Hämeen luontoreiteistä
 13. SpaceX:n miehistöalus telakoitui kansainväliselle avaruusasemalle
 14. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 15. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.