Tanskassa suljetaan kaikki julkiset koulut ja päiväkodit koronaviruksen takia

STT–TT-Ritzau

Tanskassa suljetaan maanantaista alkaen kaikki julkiset koulut ja päiväkodit toistaiseksi koronaviruksen takia. Asiasta kertoi pääministeri Mette Frederiksen keskiviikkona.

Koulut ovet pysyvät säpissä kaksi viikkoa.

– Kehotan kaikkia perheitä mahdollisuuksiensa mukaan pitämään lapset kotona jo huomisesta (torstaista) alkaen, hän sanoi.

Myös julkisen sektorin työntekijöiden pitää jäädä kotiin perjantaista alkaen. Poikkeuksena ovat ne, joiden työ on elintärkeää. Tällaisia ovat muun muassa poliisit sekä vanhustenhuollossa ja hoitoalalla työskentelevät.

Tanskassa koronavirustartunnan saaneiden määrä kasvaa nopeasti. Tähän mennessä tartunnan on saanut yli 500 ihmistä, heistä kaksi on kriittisessä tilassa.

Pääministerin mielestä on tärkeää, etteivät kansalaiset vaivu paniikkiin.

– Meidän täytyy voida ostaa tavaroita kaupoista. Niitä tuotetaan, kuljetetaan, myydään. Ei ole mitään syytä hamstrata ruisleipää ja vessapaperia, Frederiksen sanoi.

Hallitus on hänen mukaansa myös kieltänyt yli sadan hengen väkijoukot maanantaista alkaen. Aiemmin väkijoukkojen rajana oli tuhat ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 2. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 3. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 4. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 5. Hiroshimasta ja Nagasakista 75 vuotta, kynttilät syttyvät Lahdessa ja Vääksyssä
 6. Henkka ja Kivimutka punoivat suunnitelmiaan vajassa Kerinkalliolla – oikeanmuotoista leipää haettiin kiireellä kaupasta elokuvan kuvauksissa
 7. Näppis: Henna on kieltämättä radan varressa mutta ennen kaikkea moottoritien melussa. Nelostien jyrinä yötä päivää. Käykää kuuntelemassa.
 8. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 9. Henkilöauto suistui tieltä Kärkölässä
 10. Lukijalta: Miksi en kannata sote-yhteisyritystä?
 11. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 12. Yllättävä trendi paljastui peruskoulun ysiluokkalaisten päättötodistuksista – nyt tutkitaan, saavatko oppilaat liian hyviä numeroita
 13. Libanonissa sattuneen räjähdyksen uhriluku jatkaa kasvuaan, ainakin 135 on kuollut - lue yön uutiskooste
 14. Pääkirjoitus: Keskustan puheenjohtajakisa edelleenkin kahden kauppa
 15. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.