Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työkiistaan sovintoesitys, vastaukset huomenna

Ammattiliitto Pron edustamat toimihenkilöt ovat olleet tällä erää lakossa viime viikon torstaista alkaen. Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA
STT

STT

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työriitaan jätettiin tiistai-iltana sovintoesitys. Asiasta kertoivat sekä Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen että sovittelija Jukka Ahtela Twitterissä.

Osapuolet vastaavat sovittelijan esitykseen keskiviikkona kello 17:ään mennessä. Toimihenkilöitä edustavan Ammattiliitto Pron vastapuolena kiistassa on työnantajajärjestö Metsäteollisuus.

Ammattiliitto Pron edustamat toimihenkilöt ovat olleet tällä erää lakossa viime viikon torstaista alkaen. Noin 2 500:aa toimihenkilöä koskevan lakon on ilmoitettu kestävän keskiviikkoon asti, mutta ellei sopua synny, alkaa kolmas viikon mittainen lakkoaalto tämän viikon torstaina eli 20. helmikuuta. Silloin lakko voisi kestää aina 27. helmikuuta asti.

Pron mukaan neuvotteluissa on hiertänyt etenkin niin sanottuja kiky-tunteja koskeva ratkaisu.

Satamien työnjohtajien tukilakko uhkaa laajeta perjantaina

Lisäpainetta neuvotteluihin on tuonut sataman työnjohtajien tukilakko, joka uhkaa laajeta perjantaina. Paperiteollisuuden merkittävimpien vientisatamien Kotkan, Rauman ja Kemin työnjohtajat ovat olleet maanantaista alkaen tukilakossa paperiteollisuuden toimihenkilöille. Jos paperin toimihenkilöt eivät saa sopimusta perjantaiaamuun mennessä, tukilakko laajenee kaikkiin Suomen satamiin, kertoi Ammattiliitto Pro verkkosivuillaan.

– Perjantaista eteenpäin laivat kertyvät satamiin, mutta eivät saa lasteja eikä niistä pureta lasteja, satamien työnjohtajien sopimusalavastaava Kai Nieminen kertoi.

Tukilakko pysäyttäisi hänen mukaansa myös kaivosteollisuuden ja terästeollisuuden viennin, sillä Kokkola on kaivosteollisuuden ja Tornio terästeollisuuden pääsatama. Lakkoon menisivät myös Helsingin satamayritysten työnjohtajat, mikä vaikuttaisi tuontikuljetuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 2. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 3. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 4. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 5. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 6. "Paras näyttö on saatu siitä, että kamerat ja kuuntelulaitteet ovat olleet kerhotilojen sisäpuolella" – Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajan suojelu kertoo tiukasta hierarkiasta
 7. Näin erotat haitallisen espanjansiruetanan harmittomasta ukkoetanasta
 8. Suomessa viisi uutta koronatartuntaa, kertoo THL
 9. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 10. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 11. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 12. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 13. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 14. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 15. Päijäthämäläisten toiveita museopalveluiden kehittämisestä kartoitetaan kyselyllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.