Kiinteistöpalvelualalle neuvottelutulos – vastaus maanantaina, lakot uhkaavat tiistaina

Puheenjohtaja Annika Rönni-Sällisen mukaan PAMin hallitus on koolla maanantaina puolenpäivän aikoihin. Markku Ulander / LEHTIKUVA
STT

STT

Kiinteistöpalvelualan työkiistassa on saatu aikaiseksi neuvottelutulos, kertoo työntekijäjärjestö Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen Twitterissä .

Osapuolten vastausta odotetaan maanantaina. Rönni-Sällinen kertoo STT:lle, että PAMin hallitus on koolla puolenpäivän aikoihin.

Ennakkotiedoista poiketen PAM ja työnantajapuolta edustanut Kiinteistötyönantajat eivät tavanneet sunnuntaina valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingin Bulevardilla vaan neuvottelivat keskenään. Rönni-Sällinen kuitenkin kertoo, että osapuolet olivat yhteydessä sivutoimiseen sovittelijaan Janne Metsämäkeen sunnuntain aikana.

Osapuolet olivat lauantaina koolla Bulevardilla Metsämäen johdolla. Sovittelu päättyi tuolloin hieman puolenyön jälkeen.

– Alkoi se eilen etenemään hitaasti mutta varmasti, Kiinteistötyönantajien toimitusjohtaja Pia Gramén kommentoi.

Kiinteistötyönantajat käsittelee neuvottelutulosta maanantaina aamupäivän aikana.

PAM on ilmoittanut kiinteistöpalvelualan lakoista, joista ensimmäiset alkaisivat tiistaina, jos alalle ei saada sopua. Lakkolistalla on monia kohteita Lapissa, Kainuussa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaan maakunnissa, muun muassa kerroshoitoa Holiday Club Ruka Village-, Sokos Hotel Eden-, Hotelli Ivalo- ja Scandic Rukahovi -majoituspaikoissa. Lakon alkaminen osuisi koulujen hiihtolomaviikkosyklin alkuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 3. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 4. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 5. Kuinka etäkoulu sujuu teidän perheessänne? Etlari tekee juttua koulunkäynnistä juuri nyt ja pyytää oppilaiden ja vanhempien tarinoita
 6. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 7. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 8. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 9. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 10. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 11. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 12. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 13. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 14. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 15. Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.