Kojamon nettovuokratuotto maltillisessa kasvussa

Kojamon strategiana on panostaa Suomen seitsemään suurimpaan kasvukeskukseen. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
STT

STT

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon voitto ennen veroja oli 839,9 miljoonaa euroa loka-joulukuussa.

Yhtiön tulokseen vaikutti merkittävästi se, että se vaihtoi vuoden lopussa kiinteistöjen käyvän arvon määrittämisessä käytettyä menetelmää. Aiemman kauppa-arvomenetelmän sijaan arvoa mitataan vastedes tuottoihin perustuvalla arvostusmenetelmällä. Vuotta aiemmin voitto ennen veroja oli 77,7 miljoonaa euroa. Koko vuoden voitto ennen veroja oli 1,03 miljardia euroa, kun vuonna 2018 se oli 277,3 miljoonaa euroa.

Kojamon nettovuokratuotto kasvoi loka-joulukuussa vain hieman 60,1 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 60 miljoonasta. Koko vuoden osalta yhtiö pärjäsi paremmin, sillä sen nettovuokratuotto kasvoi runsaalla viidellä prosentilla 247,3 miljoonaan euroon.

Yhtiön hallitus ehdottaa osingoksi 0,34 euroa osakkeelta.

Yhtiö keskittynyt lähes täysin suurimpiin kaupunkeihin

Kojamon strategiana on panostaa Suomen seitsemään suurimpaan kasvukeskukseen, jotka ovat Helsingin, Turun, Tampereen, Lahden, Jyväskylän, Kuopion ja Oulun alueet. Vuoden lopussa lähes 99 prosenttia yhtiön sijoitusasunnoista sijaitsi kyseisillä alueilla.

Vuoden aikana yhtiö myi 520 strategian ulkopuolista asuntoa ja aloitti runsaan 1 060 uuden asunnon rakentamisen. Lisäksi yhtiö osti omistukseensa aiemmin rakennettuja asuntoja.

Yhtiö pitää strategiaa toimivana ja jatkaa sen toteutusta myös tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Jari Nieminen kertoo tiedotteessa.

– Kilpailu investointimarkkinassa on pysynyt vuoden aikana kovana. Olemme siitä huolimatta onnistuneet kasvamaan monikanavaisesti, Nieminen sanoo.

Yhtiön liikevaihto vuoden viimeisellä neljänneksellä kasvoi runsaalla neljällä prosentilla 95,1 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli 91,2 miljoonaa euroa. Koko vuoden aikana liikevaihto kasvoi samassa suhteessa 375,3 miljoonaan euroon. Kojamo arvioi liikevaihdon kasvavan entisestään tänä vuonna.

Kojamo toimi vuoteen 2017 asti nimellä VVO-yhtymä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen neljän ryhmäperhepäiväkodin toiminnan keskeyttämisestä: "Kevein perustein tällaista päätöstä ei ole tehty"
 2. Kevätaurinko hellii tänään - alkuvuoden lämpöennätys meni rikki Päijät-Hämeessä
 3. 7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää
 4. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 5. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 6. Fysioterapeutti Aino Kosonen vetää jumppaa – kymmenet ihmiset kuntoilevat live-lähetyksen tahtiin omissa kodeissaan
 7. Humalaiset huitoivat toisiaan Lahden yössä, molemmille sakkoa
 8. Lahden Kujalaan nousee raskaan liikenteen palvelukeskus – pitkät ajoneuvoyhdistelmät otettu erityisesti huomioon
 9. Ainopuiston teatteri peruu kesän esityksensä
 10. Hoivakotien koronaviruskuolemat muualla maassa eivät johda uusiin varotoimiin Päijät-Hämeessä – "Ei toistaiseksi, koska epidemiaa ei ole"
 11. Hämeen poliisi pyytää havaintoja Lammin Porraskoskelta
 12. Mikä käy sote-alan pienten yritysten Päijät-Hämeessä, kun hyvinvointiyhtymän iso yhteisyritys aloittaa?
 13. Onko golf superkesän vai katastrofin kynnyksellä?
 14. Koulukiusattu kympin tyttö teki esiintymisestä itselleen ammatin – Orimattilasta lähtöisin oleva Niina Sainius on välillä polttanut itsensä yrittäjänä myös loppuun
 15. Ruokailu siirtyi Päijät-Hämeessäkin noutoaikaan – maakunnan yritykset polkaisivat pystyyn myös omia kotiinkuljetuksia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.