Sellun hinta putosi – Metsä Groupin tulos syöksyi

Sellun hinnan lasku sai Metsä Groupin liikevoiton putoamaan. RITVA SILTALAHTI / LEHTIKUVA
STT

STT

Metsä Groupin vertailukelpoinen liikevoitto romahti loka-joulukuussa 76 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 208 miljoonasta eurosta.

Myös koko vuoden vertailukelpoinen liiketulos putosi reippaasti. Viime vuoden voitto oli 495 miljoonaa euroa, kun toissa vuonna voittoa kertyi 849 miljoonaa euroa. Liikevaihto supistui 5,5 miljardiin euroon 5,7 miljardista eurosta.

– Edellisen vuoden viimeisellä neljänneksellä alkanut sellun hinnan lasku jatkui koko vuoden 2019 ajan ja johti Metsä Groupin tulostason merkittävään alenemiseen vuoteen 2018 verrattuna, kertoo pääjohtaja Ilkka Hämälä tiedotteessa.

Myös mekaanisessa metsäteollisuudessa kysyntä ja hinnat olivat Hämälän mukaan matalalla. Sen sijaan kartonkien liiketoiminta sujui odotusten mukaisesti hyvällä tasolla. Pehmo- ja tiivispapereiden markkinat olivat tuoteryhmille tyypillisesti vakaat.

Hämälä korostaa, että kaikissa tuoteryhmissä pitkän aikavälin kysyntää ja kasvua ajavien tekijöiden arvioidaan olevan ennallaan.

– Kulutuskysynnän erityisesti kehittyvillä markkinoilla arvioidaan kasvavan, ja kaikilla markkina-alueilla uusiutuvista raaka-aineista, kuten puusta, valmistettujen tuotteiden mahdollisuudet korvata fossiilisia materiaaleja, ovat hyvät, Hämälä sanoo.

Uusi kahden miljardin investointiohjelma

Metsä Group on investoinut viime vuosien aikana yli kaksi miljardia euroa tehtaisiinsa. Hämälä kertoo, että yhtiö suunnittelee parhaillaan seuraavaa noin kahden kahden miljardin euron investointiohjelmaa.

– Valmistelevat työt Husumin sellutehtaan soodakattilainvestoinnin toteuttamiseksi ovat käynnissä. Kemin biotuotetehtaan ympäristölupaprosessi etenee samoin kuin sen muu päätösvalmistelu. Rauman uuden sukupolven sahalaitoksen hankesuunnittelu on myös edennyt suunnitellusti, Hämälä luettelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 2. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 3. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 4. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 5. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajan suojelu kertoo tiukasta hierarkiasta – "Paras näyttö on saatu siitä, että kamerat ja kuuntelulaitteet ovat olleet kerhotilojen sisäpuolella"
 6. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 7. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 8. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 9. Näin erotat haitallisen espanjansiruetanan harmittomasta ukkoetanasta
 10. Lukijalta: Museo tiesi tarkasti, mitä torin alta löytyisi
 11. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 12. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 13. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 14. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 15. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.