Teknologiateollisuus ja Ammattiliitto Pro ovat päässeet sopuun – liittojen on vielä hyväksyttävä neuvottelutulos

Ammattiliitto Pron lakkovahdit, osastoluottamusmiehet Rami Helander (vas.) ja Tuija Skippari sekä työntekijöitä menossa töihin Meyer Turun telakan pääportilla tänä aamuna. RONI LEHTI / LEHTIKUVA
STT

STT

Teknologiateollisuus ja Ammattiliitto Pro ovat päässeet sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sopuun toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta, liitot kertovat Twitterissä. Liittojen hallintojen täytyy vielä hyväksyä neuvottelutulos, jota käsitellään maanantaina.

Liittojen on tarkoitus kertoa sopimuksen sisällöstä vasta kokousten jälkeen.

Ammattiliitto Pron ilmoittama lakko teknologiateollisuudessa alkoi tänään. Työnseisaus päättyy, mikäli neuvottelutulos hyväksytään, Pro kertoo sivuillaan .

Lakon kohteena on noin 90 teknologiayritystä ja 10 000 toimihenkilöä eri puolilla maata.

Pron hallitus ehti jo hylätä lauantaina silloin annetun sovintoesityksen teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työriitaan.

Liitto kertoi tuolloin sivuillaan , että esityksen työaikaan liittyvät kirjaukset olisivat heikommat kuin nykyisessä työehtosopimuksessa. Teknologiateollisuuden mukaan tuolloinen sovintoehdotus olisi tuonut toimihenkilöille yleisen linjan mukaiset 3,3 prosentin palkankorotukset ja kiky-tunnit olisivat poistuneet entisessä muodossaan.

Prolla on meneillään myös työehtosopimusneuvottelut muun muassa Metsäteollisuuden kanssa. Niistä neuvoteltiin sunnuntaina valtakunnansovittelijan johdolla.

Paperiteollisuudessa alkoi kolmas lakkoviikko

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden on tänään määrä vastata valtakunnansovittelijan eilen jättämään sovintoehdotukseen. Osapuolten vastauksia odotetaan kello 14.

Paperiliiton hallinto kokoontuu aamulla keskustelemaan tilanteesta.

Paperiteollisuudessa alkoi tänään jo kolmas lakkoviikko. Lakolla on haluttu vauhdittaa jo lokakuussa alkaneita työehtosopimusneuvotteluja, joita hiertää etenkin kiista kiky-tuntien kohtalosta.

Valtakunnansovittelija jätti paperiteollisuuden työriidassa sovintoesityksen jo lauantain vastaisena yönä. Paperiliiton ja Metsäteollisuuden piti antaa vastauksensa lauantai-iltaan mennessä. Paperiliiton mukaan aikataulu oli kuitenkin niin tiukka, että liitto pyysi lisäaikaa.

Paperiliiton edelleen jatkuvan lakon rinnalla tänään alkaa Metsäteollisuus ry:n kolmipäiväinen työsulku, joka koskee Paperiliiton jäsenten ohella myös Ammattiliitto Pron ja Sähköliiton jäseniä. Näiden kahden liiton osalta Metsäteollisuus pitkitti työsulun keston tammikuun lopussa seitsemään vuorokauteen.

Jos sopu kiistaan syntyy maanantaina, työsulku puretaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.