Thaimaassa sotilas avasi tulen temppelissä ja ostoskeskuksessa – ainakin 20 kuollut

Poliisin julkaisemasta videosta otetussa kuvakaappauksessa näkyy tulenlieskat. AFP / LEHTIKUVA
STT AFP

STT AFP

Useita laukausten sarjoja kajahteli thaimaalaisessa ostoskeskuksessa Nakhon Ratchasiman kaupungissa sunnuntaina aamuyöllä paikallista aikaa. Ostoskeskusta piirittävät sotilaat ja poliisit tunkeutuivat yön aikana rakennukseen, johon asemies hyökkäsi lauantaina.

Ainakin 20 ihmistä kuoli joukkoampumisessa ja useita haavoittui, kertoo puolustusministeriön edustaja, kenraaliluutnantti Kongcheep Tantravanich muun muassa BBC:n mukaan. Ampujaksi epäilty on Thaimaan armeijan sotilas, ja hän on yhä vapaalla jalalla. Hänen uskotaan olevan yhä ostoskeskuksen sisällä.

Thaimaan terveysministerin mukaan 10 haavoittunutta on sairaalassa kriittisessä tilassa.

Thaimaassa sotilaat ja poliisit ovat saaneet hallintaansa useita kerroksia ostoskeskuksesta, Bangkok Post kertoo. Vähintään useita kymmeniä ihmisiä on evakuoitu ostoskeskuksesta, ja sadat ovat paenneet itse.

Lauantaina alkaneessa verilöylyssä sotilas hyökkäsi esimiehensä kimppuun, varasti kasarmilta useita aseita ja armeijan ajoneuvon ja ajoi kaupungin keskustaan ampumaan ihmisiä.

Paikallismedian videoissa epäilty nousee Humvee-ajoneuvosta Terminal 21 -nimisen ostoskeskuksen edustalla, ampuu aseellaan ja ihmiset pakenevat. Ostoskeskus oli täynnä ostoksia tekeviä ihmisiä, kun ampuminen alkoi.

Paikalla on sekä poliisin että armeijan erikoisjoukkoja. Viranomaiset ovat eristäneet ostoskeskuksen ja sammuttaneet katuvaloja sen läheltä. Poliisi on kehottanut kansalaisia pysymään kotona.

Bangkok Postin mukaan ampuja otti panttivankeja, mutta tietoa ei ole vahvistettu. Khaosod-uutissivuston mukaan poliisin edustaja tiedotti aamuyöllä paikallista aikaa, että kaikki siviilit on saatu turvallisesti ulos ostoskeskuksesta.

Rakennuksen liepeillä syttyi myös tulipalo, kun ampujan luoti osui kaasusäiliöön.

Kuvamateriaalia nettiin hyökkäyksen aikana

Täyteen taisteluvarustukseen sonnustautunut sotilas lähetti myös kuvamateriaalia nettiin hyökkäyksen aikana. Hän oli aiemmin myös laittanut sosiaaliseen mediaan valokuvan pistoolista ja ammuksista.

32-vuotias mies on sotilasarvoltaan aliupseeri. Epäillyn motiiveja ei tiedetä.

Nakhon Ratchasiman kaupunki sijaitsee pääkaupunki Bangkokista koilliseen. Kaupunki tunnetaan myös nimellä Korat.

Verilöylyn tapahtumista tulee vahvistamatonta tietoa eri medialähteistä, ja tiedot muuttuvat hetki hetkeltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. SJK ei ole koskaan voittanut Lahdessa – Arkivuo, Zeqiri ja Imbongo nousevat FC Lahden avaukseen
 5. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 6. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 7. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: "Yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen"
 8. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 9. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa
 10. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 11. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 12. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 13. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 14. Kreikasta siirretty Suomeen pakolaislapsia ilman huoltajaa
 15. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.