Sanoma pienensi liiketappiotaan – liikevaihto kasvoi yritysoston seurauksena

Sanoman viimeisen vuosineljänneksen tappio pieneni edelliseen vastaavaan aikaan verrattuna. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
STT

STT

Mediakonserni Sanoman loka–joulukuun tappio pieneni verrattuna edellisvuoteen. Liiketappiota kertyi 10 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 14 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi 206 miljoonaan euroon, pääosin hollantilaisen oppimateriaaleja julkaisevan Iddinkin oston seurauksena.

Toimitusjohtaja Susan Duinhoven sanoi Sanoman odottavan liikevaihdon olevan tänä vuonna vakaa ja operatiivisen liikevoittoprosentin ilman hankintamenojen poistoja olevan noin 15 prosenttia.

Sanoma on viime vuonna keskittynyt entistä selvemmin kahteen liiketoimintayksikköön, joista toinen on oppimateriaaleja tuottava Learning ja toinen Suomessa toimiva Media Finland . Hollannissa toimiva Media Netherlands myydään.

– Myynnin jälkeen meillä on kaksi vahvaa liiketoimintayksikköä, Learning ja Media Finland, jotka ovat valmiina kasvuun, sekä 400 miljoonaa euroa käytettävissämme yritysostoihin, Duinhoven sanoi tiedotteessa.

Jatkossa noin 45 prosenttia Sanoman liikevaihdosta ja 55 prosenttia operatiivisesta tuloksesta tulee oppimateriaaleista.

Duinhovenin mukaan Sanoma on Suomessa kiinnostunut synergiaa tuottavista yritysostoista media-alalla.

Yritysostohankkeista huolimatta Sanoma jakaa edelleen kasvavaa osinkoa ja aikoo tänä vuonna jakaa 0,50 euron osingon. Viime vuonna osinkoa maksettiin 0,45 euroa.

Konserniin kuuluva Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 3. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 4. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 5. Pajulahti järjestää sulkapallon nuorten EM-kilpailut – "Nostaa lajin profiilia Suomessa"
 6. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 7. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa
 8. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 9. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 10. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 11. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 12. Kreikasta siirretty Suomeen pakolaislapsia ilman huoltajaa
 13. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 14. Oletko kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä
 15. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.