Sanoma pienensi liiketappiotaan – liikevaihto kasvoi yritysoston seurauksena

Sanoman viimeisen vuosineljänneksen tappio pieneni edelliseen vastaavaan aikaan verrattuna. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
STT

STT

Mediakonserni Sanoman loka–joulukuun tappio pieneni verrattuna edellisvuoteen. Liiketappiota kertyi 10 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 14 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi 206 miljoonaan euroon, pääosin hollantilaisen oppimateriaaleja julkaisevan Iddinkin oston seurauksena.

Toimitusjohtaja Susan Duinhoven sanoi Sanoman odottavan liikevaihdon olevan tänä vuonna vakaa ja operatiivisen liikevoittoprosentin ilman hankintamenojen poistoja olevan noin 15 prosenttia.

Sanoma on viime vuonna keskittynyt entistä selvemmin kahteen liiketoimintayksikköön, joista toinen on oppimateriaaleja tuottava Learning ja toinen Suomessa toimiva Media Finland . Hollannissa toimiva Media Netherlands myydään.

– Myynnin jälkeen meillä on kaksi vahvaa liiketoimintayksikköä, Learning ja Media Finland, jotka ovat valmiina kasvuun, sekä 400 miljoonaa euroa käytettävissämme yritysostoihin, Duinhoven sanoi tiedotteessa.

Jatkossa noin 45 prosenttia Sanoman liikevaihdosta ja 55 prosenttia operatiivisesta tuloksesta tulee oppimateriaaleista.

Duinhovenin mukaan Sanoma on Suomessa kiinnostunut synergiaa tuottavista yritysostoista media-alalla.

Yritysostohankkeista huolimatta Sanoma jakaa edelleen kasvavaa osinkoa ja aikoo tänä vuonna jakaa 0,50 euron osingon. Viime vuonna osinkoa maksettiin 0,45 euroa.

Konserniin kuuluva Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaismiehen Teneriffan-loma ei mennyt kuin Strömsössä, ensin tuli hiekkamyrsky, sitten koronavirus: "Mitään paniikkia ihmisillä ei tunnu olevan"
 2. Hyvinvointiyhtymän pandemia-työryhmä kokoontui: suunnitelmat valmiina koronaviruksen leviämisen varalle
 3. "Koko paletti on aivan sekaisin" – Helsinki-Vantaan ulosmarssi näkyi Salpausselälläkin
 4. Jäiden läpi vajonnut luistelija pelastettiin Lahdessa Vesijärvestä
 5. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 6. Susi on liikkunut viikon Kouvolan alueella, tulee epätavallisen lähelle ihmisiä – "Päijät-Hämeessä panikointiin ei ole syytä"
 7. Auto paloi parkkipaikalla Lahden Ahtialassa - poliisi epäilee kolmea henkilöä tuhotyöstä
 8. Kenttäpiispa Pekka Särkiön aikana uskonelämä armeijassa mullistui – sotilaan virsikirjassakin on lauluja muslimeja varten
 9. Lahtelaisyritys Anstar sai historiansa suurimman tilauksen
 10. Lahden vuokramarkkinat mullistuivat, asiantuntijan mielestä asuntopolitiikassa on munattu oikein olan takaa
 11. Kaksi loukkaantui ulosajossa Hollolassa
 12. Mikko Kuningas palaa FC Lahteen
 13. Elokuva-arvio: Erityiset kuvaa upeasti ihmisen vastuuta toisesta ihmisestä - viisi tähteä!
 14. Muistatko 2Unlimitedin, DJ Bobon, Pandoran ja Culture Beatin? Raisiolainen Juha Soininen teki kattavan teoksen 1990-luvulla suosiossa olleesta eurodancesta
 15. Päihtyneet autoilijat työllistivät poliisia Lahdessa keskiviikkona

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.