Kesko huima tulosputki jatkuu – loppuvuosi ylsi jälleen ennätykseen

Keskon K-Citymarket-kauppa Ruoholahdessa Helsingissä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
STT

STT

Kauppakonserni Kesko ylsi jälleen tulosparannukseen loppuvuonna. Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin mukaan viimeinen vuosineljännes oli kaikkien aikojen paras.

Konsernin vertailukelpoinen liikevoitto nousi loka-joulukuussa noin 130 miljoonaan euroon vuodentakaisesta noin 115 miljoonasta eurosta.

Yhtiön koko vuoden vertailukelpoinen liikevoitto nousi viime vuonna noin 462 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli noin 429 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto paisui viime vuonna 10,7 miljardiin euroon edellisvuoden 10,4 miljardista eurosta.

Helander pitää menestyksen salaisuutena vuonna 2015 laadittua strategiaa, jossa tekemisen ohjenuoraksi määriteltiin asiakaslähtöisyys.

– Päivittäistavarakaupassa menestyksemme perustuu hyvään asiakaskokemukseen. Jo pitkään jatkunut myynnin ja markkinaosuuden hyvä kehitys jatkui myös vuonna

2019. Myös ruoan verkkokaupassa kasvu oli vahvaa. Myynnin ohella kannattavuuttamme on parantanut teknologian entistä laaja-alaisempi hyödyntäminen ja logistisen tehokkuuden parantaminen, Helander sanoo tiedotteessa.

– Strategiamme ytimessä ovat ketjukonseptien päälle rakennettavat kauppakohtaiset liikeideat, hän jatkaa.

Helander näkee edelleen mahdollisuuksia myynnin ja tuloksen kasvattamiseen siinä, että K-kauppiaita tuetaan kauppakohtaisten liikeideoiden toteuttamisessa.

Kauppa käy rakentamisessa

Myös Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti kasvoi ja tulos vahvistui. Helanderin mukaan toimialan kannattavuus on parantunut jo usean vuoden ajan.

– Olen erittäin tyytyväinen K-Raudan vahvaan kehitykseen Suomessa, joka näkyi yli 42 prosentin markkinaosuutena ja entistä vahvempana tuloksena. Onninen osana Keskoa on

kehittynyt hyvin, ja kasvava teknisen tukkukaupan markkina luo hyvät edellytykset sen kasvulle ja kannattavuuden edelleen parantamiselle, Helander kertoo.

Autokaupan tilanne parani vuoden viimeisellä neljänneksellä, kun sekä autojen kysyntä että saatavuus paranivat. Helanderin mukaan tilanne ei ole kuitenkaan vielä täysin normalisoitunut.

Helander arvioi, että Keskon näkymät alkaneelle vuodelle ovat hyvät. Sekä konsernin vertailukelpoisen liikevoiton että liikevaihdon odotetaan kasvavan edelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kotona leivotaan nyt paljon pullaa ja muutakin – katso ESS:n lukijoiden kuvat ihanista leipomuksista
 2. Vesilinnut pääsevät syksyllä omaan kotiin – Heinolan Lintutarhalle rakennettavassa talossa on 450 neliötä ja erikoinen viherkatto
 3. Yön uutiskooste: Henkilöauto upposi jäihin Ilomantsissa ja kahden henkilön epäillään hukkuneen
 4. Henkilöauton kuljettaja ajoi kahteen otteeseen läpi poliisin tiesulusta - poliisiauto suistui takaa-ajossa tieltä katolleen Orimattilassa
 5. Maakuntarajan sulkeminen sai joidenkin hulluuden kukkimaan - ensimmäinen päivä Levannon tarkastuspaikalla Nelostiellä sujui pääosin rauhallisesti
 6. Lahden taloyhtiöiden siivoussopimukset on pidetty korona-aikana ennallaan, "siivousta kohdennettu kriittisiin kohtiin"
 7. Ira Blomberg-Kantsilan kolumni: Uimahalliuskovainen väijytti minut – ja vieläpä lähes alastomana
 8. Portit auki – kummankin puolen Kimolan sulkua pannaan paikkoja kuntoon matkailijoita varten
 9. "Se oli taistelua joka vaiheessa" – Naisten asepalvelus täyttää huhtikuun alussa 25 vuotta, ja siitä on kiittäminen Kaarina Buure-Hägglundia
 10. Museot tarjoavat taide-elämyksiä nyt verkossa – nettipalvelut ovat houkutelleet hyvin kävijöitä: "Kasvua on ollut 1 144 prosenttia"
 11. Korona kiusaa matkailun ystäviä – viisi vinkkiä matkakuumeen lievitykseen
 12. Uusimaa eristetty: Poliisi tarkastaa Nelostien liikennettä Orimattilan rampilla - katso video
 13. Kärkölästä löytyneet konkurssifirman jätteet oli tuotu maakunnan ulkopuolelta
 14. Pääkirjoitus: Pormestarin valinnassa on olennaista avoimuus ja läpinäkyvyys
 15. Katujen tehopuhdistus käynnistyi Lahdessa, siirtokehotukset olivat menneet perille viimevuotista paremmin – "Kun pyhään peltilehmään joku kajoaa, niin kyllähän se voi mennä tunteisiin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.