Poliisi tutkii kuolemantuottamusta Helsingin Kaivopuistossa, useita epäiltyjä etsitään

Poliisi toivoo tietoja muun muassa näistä kahdesta miehestä. / Poliisi Handout / Poliisi / LEHTIKUVA

STT

Helsingin poliisi etsii useita ihmisiä epäiltynä rikoksesta Helsingin Kaivopuistossa. Ravintola Kaivohuoneen edustan tapahtumia sunnuntain vastaisena yönä 4.–5. heinäkuuta tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena. Epäiltyjä ei ole tavoitettu, eikä poliisi tiedä heidän henkilöllisyyttään. Poliisi toivoo yleisöltä tietoa tapahtumista ja julkaisemiensa kuvien henkilöistä.

Poliisi julkaisi tiistaina kuvia neljästä nuoresta miehestä. He olivat poliisin mukaan ulkomaalaistaustaisessa seurueessa, jota epäillään rikoksista.

– Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella rikoksesta on syytä epäillä useaa henkilöä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin, sanoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio tiedotteessa.

Ravintolassa yhdeltä yöllä annetun valomerkin jälkeen eräs nuorten miesten seurue oli poistumassa, kun entuudestaan tuntematon mies löi yhtä heistä narikassa, poliisi kertoo. Lyöjä oli poliisin mukaan osa ulkomaalaistaustaista seuruetta.

Väliin meno estettiin

Nahistelu jatkui ulkona. Valvontakameratallenteiden ja asianomistajien kertomusten mukaan toinen seurue haastoi yhä riitaa. Poliisin tiedotteen mukaan ulkomaalaistaustaiset miehet löivät ja potkivat yhtä eri seurueen miestä noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta. Miesten epäillään myös pahoinpidelleen väliin yrittäneitä. Lisäksi ainakin yhtä miestä oli pahoinpidelty ennen kuin tämä oli yrittänyt mennä väliin pahoinpitelyyn, poliisi kertoo.

– Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, Larkio sanoo.

Poliisi pyytää tietoja sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai Whatsappin kautta numeroon 050 562 7405.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"
 2. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 3. Teerenpelin uutuusviski nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa kilpailussa
 4. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 5. Koulu käyntiin liikenneturvallisuustempauksella Lahden Launeella – tapahtuma on myös tärkeä muistutus tielläliikkujille
 6. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 7. Spedemäinen keksintö yritykseltä, joka toimi myös Nastolassa - suojavisiiri ja lippalakki samassa
 8. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 9. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 10. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 11. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 12. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 13. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 14. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 15. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.