Hämeen poliisissa työskennelleen poliisin kokaiinisyyte hylättiin käräjäoikeudessa

Poliisina työskennelleen nelikymppisen miehen syyte huumausaineen käyttörikoksesta hylättiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa. JYRKI VESA / LEHTIKUVA

STT

Hämeen poliisissa työskennelleen nelikymppisen miehen syyte huumausaineen käyttörikoksesta hylättiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan mies olisi pitänyt hallussaan vähäistä määrää omaan käyttöön tarkoitettua kokaiinia Jysäri-festivaalilla Jämsässä viime kesänä.

Oikeus totesi, että miehellä oli ollut hallussaan huumetta ja mies oli yrittänyt nopeasti tulleessa tilanteessa poistua turvatarkastusjonosta ja hävittää aineen.

Tuomion mukaan näyttämättä kuitenkin jäi, että miehellä olisi ollut tietoinen tarkoitus pitää hallussaan huumetta. Hänellä oli ollut vaatteidensa likaantumisen vuoksi yllään toisen miehen vaatteet, joiden taskussa huumausaine oli. Tämä mies tunnusti ja tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta sakkoihin.

Syytteen saanut poliisi irtisanottiin virastaan Hämeen poliisissa maaliskuussa. Sitä ennen hän oli ollut virasta pidätettynä.

---

Juttua korjattu klo 12.20: Vaihdettu jutussa aiemmin mainitun takin tilalle sana vaatteet, koska tuomiosta ei varmuudella selviä, minkä vaatekappaleen taskuista puhuttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"
 2. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 3. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 4. Koulu käyntiin liikenneturvallisuustempauksella Lahden Launeella – tapahtuma on myös tärkeä muistutus tielläliikkujille
 5. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 6. Spedemäinen keksintö yritykseltä, joka toimi myös Nastolassa - suojavisiiri ja lippalakki samassa
 7. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 10. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 11. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 12. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 13. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 14. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 15. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.