VR aloitti tyhjien vieruspaikkojen myynnin – tyhjä paikka osoittautui koeostossa täyttä kalliimmaksi

VR myy jatkossa tyhjiä vieruspaikkoja juniinsa. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

VR :n uuden palvelun myötä matkustajat voivat ostaa junamatkalleen viereisen paikan tyhjäksi.

Yhtiön tiedotteen mukaan tyhjän paikan voi lunastaa parhaimmillaan vain noin kolmasosalla normaalin lipun hinnasta. VR:n mukaan tyhjän paikan hintaan vaikuttavia asioita ovat lipun ostoaika, reitin pituus sekä se, miten täynnä juna on.

STT haki uudesta palvelusta muutamia hintoja matkoille Helsinki–Tampere sekä Helsinki–Jyväskylä. Keskimäärin tyhjän paikan hinnaksi tuli noin kolmasosa varsinaisen lipun hinnasta.

Viikon päähän torstaille etsitty lippu Helsingin ja Tampereen välillä tosin osoittautui verrattain kalliiksi. Torstaina 30.7. kello 18.03 lähtevään Pendolinoon ostettu yksittäinen lippu maksoi 8,90 euroa, mutta jos osti vieruspaikan tyhjäksi, hintaa tuli yhteensä 18,50 euroa. Tyhjä paikka maksoi näin ollen hieman enemmän kuin matkustajan paikka. Seuraavana päivänä eli perjantaina 31.7. samaiseen kello 18.03:n Pendolinoon sai taas tyhjän paikan kolmanneksella lipun hinnasta. STT ei tavoittanut VR:n edustajaa kommentoimaan lipun hinnoittelua.

Turvallisuusasiat kiinnostavat matkustajia

Uusi palvelu on käytössä VR:n verkkokaupassa, puhelimitse sekä Helsingin ja Tampereen palvelupisteillä. VR kertoo tiedotteessaan, että myös kokonaisen hytin voi ostaa itselleen tyhjäksi lähitulevaisuudessa. VR:n koko junakalusto on ollut käytössä kesän aikana tilan maksimoimiseksi, vaikka yhtiö liikennöi tällä hetkellä 85 prosenttia normaalista vuoromäärästä.

– Matkustamisen vilkastuessa haluamme tarjota asiakkaille turvallisuutta parantavia lisäpalveluita, jotka helpottavat matkustamiseen liittyviä huolia ja edesauttavat sujuvaa ja turvallista liikkumista arjessa ja lomamatkoilla, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen yhtiön tiedotteessa.

VR:n kesällä tehtyjen asiakaskyselyiden mukaan kiinnostus korona-ajan turvallisuutta parantavia lisäpalveluita kohtaan on lisääntynyt merkittävästi. Lähes 60 prosenttia vastaajista oli kiinnostunut tyhjän viereisen paikan ostamisesta. Kyselyihin tuli yhteensä yli 6 000 vastausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 3. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 4. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 5. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 6. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 7. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 8. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 9. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 10. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 11. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 12. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 13. Turun lentoasemalla koronatestattiin koko lentokoneellinen Pohjois-Makedoniasta saapuneita matkustajia
 14. Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonissa ensimmäinen ministeriero tiistaisen räjähdyksen jälkeen
 15. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.