Koronatartuntaketjuja seuraava mobiilisovellus käyttöön syksyllä – tilanne sairaanhoitopiireissä on rauhallinen

Varmistettuja tartuntoja on Suomessa nyt yhteensä 7 273, kertoo THL. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Koronaviruksen tartuntaketjujen katkaisua tehostava mobiilisovellus tulee käyttöön syksyllä, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Tartuntalakiin tehdyt muutokset mahdollistavat vapaaehtoiseen käyttöön tulevan sovelluksen kehittämisen. Hallitus esitti asiaa koskevan lain vahvistamista ja tasavallan presidentti on vahvistanut lain torstaina 9. heinäkuuta. Sovellus kehitetään tietosuojaa, tietoturvaa ja perusoikeuksia kunnioittaen.

STM:n mukaan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena kaikissa sairaanhoitopiireissä. Tartuntatapausten määrä on laskenut hieman kahteen edelliseen viikkoon verrattuna. Viimeisellä seurantaviikolla koronavirustestejä on tehty enemmän kuin kahdella edellisellä viikolla. Tartuttavuusluvun arvioidaan olevan 0,80–1,25 välillä.

Suomessa on todettu vuorokauden aikana kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tartuntoja on Suomessa nyt yhteensä 7 273. Keskiviikkona uusia tartuntoja todettiin kolme.

Taudin keskipisteenä Suomessa olleella pääkaupunkiseudulla tartuntatilanne näyttäisi rauhoittuneen selvästi. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tiedotti torstaina aamupäivällä, että sen alueella oli alkuviikon testeissä löytynyt vain yksi tartunta.

THL ilmoittaa tautiin kuolleiden ja sairaalahoidossa olevien määrän tällä hetkellä kolmesti viikossa eli maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tautiin liittyviä kuolemia on tähän mennessä raportoitu 329. Viimeisin kuolemantapaus on raportoitu viime viikon perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.