Syyttäjä vaatii United Brotherhood -käräjillä parillekymmenelle syytetylle kovempia rangaistuksia rikollisryhmään kuulumisen takia

Rangaistuksen koventamista vaaditaan ryhmän johtajan Tero Holopaisen (vasemmalla) ohella noin parillekymmenelle syytetylle. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

United Brotherhoodia koskevassa laajassa oikeudenkäynnissä käsitellään tänään syyttäjän vaatimusta rangaistusten koventamisesta. Syyttäjä vaatii osalle syytetyistä ankarampia rangaistuksia sillä perusteella, että rikokset on tehty osana järjestäytynyttä rikollisryhmää.

Rangaistuksen koventamista vaaditaan ryhmän johtajan Tero Holopaisen ohella noin parillekymmenelle syytetylle. Holopainen kiistää koventamisperusteen ja sen, että olisi johtanut ryhmää.

– Tero Holopainen on ollut United Brotherhoodin jäsen mutta kiistää olleensa United Brotherhoodin johtaja tai edes olleensa United Brotherhoodissa muita jäseniä korkeammalla tasolla, hänen kirjallisessa vastauksessaan sanotaan.

Rikoslaissa on määritelty viisi perustetta koventaa rangaistusta. Mainitun lisäksi esimerkiksi rikoksen suunnitelmallisuus ja aiempi samankaltainen rikollisuus ovat rikoslain tuntemia koventamisperusteita.

Juttua istutaan syksyyn asti

Oikeudenkäynnissä on tähän mennessä käsitelty muun muassa Holopaisen huumausainerikossyytteitä ja Lahdessa viime vuonna takavarikoitua poikkeuksellisen suurta ekstaasierää.

Syyttäjän mukaan Holopainen on hallinnoinut 27 kilon amfetamiinisatsin levitystä. Amfetamiinista jaettiin syyttäjän mukaan eriä edelleen levitettäväksi UB:n jäsenille eri puolille Suomea. Holopainen kiistää syytteen. Puolustuksen mukaan hänellä ei ole mitään tekemistä väitettyjen huumeiden kanssa.

Oikeudenkäynti jatkuu lokakuuhun asti. Käsittelemättä on vielä esimerkiksi Holopaiseen kohdistettu syyte järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta. Syytteen mukaan Holopainen on yksi UB:n perustajista, johtanut sitä vuosia ja vaikuttanut sen kehittymiseen.

Holopaisen puolustus on aiemmin sanonut, että kaikki syytteet kiistetään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. FC Lahden kulmapotkumaestro sai kehut voiton jälkeen – "Jos tuollaisia palloja tulee lisää, kyllä me niistä maaleja tehdään"
 2. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 3. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 4. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 5. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 6. Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen kiri komeasti SM-hopealle
 7. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 8. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 9. Fc Lahden otteet pitivät - katso kuvat voittoisasta ottelusta Lahdessa
 10. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 11. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 12. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 13. Aste räppää Ace Cornerilla lauantaina, Headland siirtyy ensi kesään
 14. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 15. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.