BBC: Meksikossa koronakuolemien määrä ylitti 30 000 rajapyykin

Ghanan presidentin Nana Akufo-Addon (vasemmalla) lähipiirissä on todettu koronavirustartunta. Britannian pääministeri Boris Johnson taas joutui aiemmin tehohoitoon asti tartunnan vuoksi. Miehet tapasivat Accrassa vuonna 2017. AFP / LEHTIKUVA

STT

Meksikossa on raportoitu nyt jo yli 30 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa, uutisoi BBC . Maan terveysministeriö kertoi lauantaina 523 uudesta kuolemasta, minkä myötä koronakuolemia on maassa raportoitu reilut 30 300. Tartuntoja maassa on todettu yli 252 000.

Meksikossa on todettu maailman viidenneksi eniten koronaan liittyviä kuolemia, BBC kertoo. Latinalaisen Amerikan maista korkein kuolinluku on silti Brasiliassa. Johns Hopkins -yliopiston tilastojen mukaan maassa on raportoitu 64 000 koronaan liittyvää kuolemaa ja yli 1,5 miljoonaa tartuntaa.

Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador on ollut innokas purkamaan maan koronarajoituksia taloustilanteen parantamiseksi, ja osa rajoituksista onkin jo purettu tai niitä on kevennetty. Perjantaina maan apulaisterveysministeri kuitenkin varoitti, että koronakuolemien määrä voi kasvaa, mikäli maa avaa talouttaan liian pian.

– Epidemia on aktiivinen, ja riskinä on, että kun yritämme avata sosiaalisia aktiviteetteja, niin tartuntoja voi tulla enemmän, apulaisministeri sanoi.

Ghanan presidentti eristäytyy

Ghanassa maan presidentti on varotoimena eristänyt itsensä kahdeksi viikoksi huolimatta negatiivisesta koronavirustestin tuloksesta, kertoo maan hallinto. Presidentti Nana Akufo-Addo aloitti karanteeninsa lauantaina ja työskentelee etänä Accrassa sijaitsevalta presidentin huvilalta käsin.

– Presidentti on päättänyt toimia näin sen jälkeen, kun ainakin yhdellä ihmisellä hänen lähipiirissään on todettu koronavirustartunta, kertoi maan informaatioministeri lausunnossaan.

Ghanassa on todettu yli 19 300 koronavirustartuntaa, ja virukseen liittyviä kuolemia on raportoitu 117 kappaletta.

Myös Senegalin presidentti Macky Sall eristi itsensä varotoimena viime kuussa sen jälkeen, kun hän oli ollut tekemisissä ihmisen kanssa, jolla oli koronavirus.

Pandemian alun jälkeen useita poliittisesti korkeassa asemassa olevia ihmisiä on saanut koronavirustartunnan ympäri maailmaa. Tartunnan sai muun muassa Britannian pääministeri Boris Johnson, joka oli sairaalassa hoidettavana.

Lähteenä myös AFP.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 7. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.