Alaikäisten seksuaalisesta häirinnästä epäilty vangittiin – 34-vuotiasta miestä epäillään asiattomasta koskettelusta, ehdottelusta ja videokuvaamisesta Helsingin Kannelmäessä

Käräjäoikeus määräsi epäillyn vangittavaksi tänään. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäilty mies määrättiin lauantaina vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa, kertoo rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisista. 34-vuotiaan miehen epäillään häirinneen ja ahdistelleen alaikäisiä tyttöjä sekä aikuisia naisia Helsingin Kannelmäessä.

Rikosten epäillään tapahtuneen viime syksyn ja tämän vuoden aikana. Poliisi otti epäillyn kiinni torstaina.

Poliisin tutkittavana on parhaillaan neljä eri tekoa, joista kahdessa rikosnimikkeenä on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja kahdessa sen yritys. Poliisin tiedossa olevat uhrit ovat yli 10-vuotiaita lapsia.

Rikostarkastaja Kosken mukaan tiedossa olevissa tapauksissa on ollut asiatonta koskettelua, ehdottelua ja videokuvaamista. Tapahtumat eivät ole Kosken mukaan olleet lähellä raiskausrikoksia, mutta täyttävät seksuaalisen hyväksikäytön tai sen yrityksen tunnusmerkit.

Koski kertoo, että poliisi on saanut muutamia uusia yhteydenottoja sen jälkeen, kun rikosepäilyistä perjantaina kerrottiin julkisuuteen. Näitä mahdollisia uusia rikosepäilyjä ei Kosken mukaan kuitenkaan ole vielä ehditty selvittää tarkemmin.

Viimeisin poliisin tutkinnassa oleva teko on tapahtunut kesäkuun puolivälissä. Poliisi jatkaa sen selvittämistä, onko uhreja mahdollisesti enemmän.

Kosken mukaan epäilty on poliisille entuudestaan tuttu, mutta aiempaa rikostaustaa hänellä ei ole. Poliisi kertoi aiemmin, että rikoksista epäilty on pienikokoinen mies, jolla on tuuhea musta tukka ja tuuhea musta parta. Hän on yrittänyt keskustella uhrien kanssa huonolla suomen ja englannin kielellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. FC Lahdelle ensimmäinen maali kotipelissä Ilvestä vastaan
 3. Reipas taipui MiPKille maalein 4 –1 - katso ottelu jälkilähetyksenä tästä
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 6. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 7. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 8. HU-46 uudisti rullahiihtoradan – Hälvälän olosuhteet keräsivät kiitosta SM-kisojen ampumahiihtäjiltä
 9. Lahden Ahkeralle kiekkomitaleja 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoista
 10. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 11. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 12. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 13. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 14. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 15. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.