Poliisi antoi puukotuksen uhrille hätäensiapua poliisikoiran ensiaputarvikkeilla

STT

Vantaalla viime yönä puukotuksen uhriksi joutuneelle ihmiselle annettiin ensiapua poliisikoiran ensiaputarvikkeilla, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Jussi Huhtela kertoo, että apu saatiin vertahyydyttävää ainetta sisältävästä sideharsosta.

– Ensiapuvalmius on muillakin partioilla, mutta koirapartiot ovat kouluttautuneet tähän ensiapuun sillä tavalla, että heillä pitää olla valmius auttaa paitsi ihmisiä, myös koiraa.

Huhtela sanoo, joitakin ensiaputarvikkeita löytyy jokaisen poliisin ensiapuvarustuksesta, mutta vertahyydyttäviä aineita ei.

– Koirapoliisit ovat miettineet, mitkä ovat ne välineet, joilla voidaan pelastaa sekä koira että ihminen.

Puukotus tapahtui aamukahden aikaan ja uhri tavattiin sisätiloista. Puukotus on poliisilla esitutkinnassa, ja uhri vietiin ensiavun jälkeen sairaalahoitoon.

– Husista (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä) asti kiiteltiin, että kuinka olisi käynyt, jos olisi ensihoitoa joutunut odottamaan vielä, Huhtela sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 2. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 3. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 4. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 5. Henkka ja Kivimutka punoivat suunnitelmiaan vajassa Kerinkalliolla – oikeanmuotoista leipää haettiin kiireellä kaupasta elokuvan kuvauksissa
 6. Näppis: Henna on kieltämättä radan varressa mutta ennen kaikkea moottoritien melussa. Nelostien jyrinä yötä päivää. Käykää kuuntelemassa.
 7. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 8. Henkilöauto suistui tieltä Kärkölässä
 9. Lukijalta: Miksi en kannata sote-yhteisyritystä?
 10. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 11. Yllättävä trendi paljastui peruskoulun ysiluokkalaisten päättötodistuksista – nyt tutkitaan, saavatko oppilaat liian hyviä numeroita
 12. Libanonissa sattuneen räjähdyksen uhriluku jatkaa kasvuaan, ainakin 135 on kuollut - lue yön uutiskooste
 13. Pääkirjoitus: Keskustan puheenjohtajakisa edelleenkin kahden kauppa
 14. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 15. Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.