Tanskassa löytyi turkistarhalta kahdelta minkiltä koronavirustartunta

Hollannissa lopetettiin minkkejä koronavirustartuntojen vuoksi aiemmin tässä kuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT–Ritzau-AFP

Tanskan Pohjois-Jyllannista on löytynyt yhdeltä turkistarhalta kaksi koronavirustartunnan saanutta minkkiä. Asiasta kertoi lauantaina Tanskan ympäristö- ja elintarvikeministeriö.

Ministeriö päätti, että ympäri Tanskaa täytyy tartuntojen löytymisen vuoksi testata yhteensä 120 turkistarhaa.

– Testien pitäisi osoittaa, onko kyseessä yksittäistapaus vai ovatko tartunnat levinneet myös muille minkkitarhoille, elintarvikeministeri Mogens Jensen sanoi.

Virustartunta on löydetty myös minkkitarhan omistajan koirasta. Eri puolilta maailmaa on aiemmin raportoitu joistakin yksittäistapauksista, joissa koronavirus on levinnyt lemmikkieläimiin, mutta Tanskassa tapaus on ensimmäinen.

Hollannissa keväällä tartuntoja turkistarhoilla

Toukokuussa Hollannissa kerrottiin kahdesta tapauksesta, joissa turkistarhan työntekijät olivat saaneet koronavirustartunnan minkeistä. Hollannin maatalousministeri Carola Schouten kertoi tuolloin terveysviranomaisten arvioineen, että tartuntariski minkkien säilytykseen käytetyn rakennuksen ulkopuolella on olematon.

5,7 miljoonan asukkaan Tanskassa on varmistettu yli 12 000 koronavirustartuntaa ja virukseen liittyviä kuolemia on 600. Miljoonaa asukasta kohti Tanskassa on kuollut 104 ihmistä koronavirukseen liittyen. Wolrdometer -sivuston mukaan Suomessa vastaava luku on 59.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kun käsityöviha vaihtui rakkauteen – lahtelainen Siiri Tikkanen kilpailee cosplayssa ja valmistaa kaikki asunsa itse
 2. Vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri hurmaantui kalojen kauneudesta ja käytti seitsemän vuotta Suomen kalojen kuvaamiseen – lopputuloksena ainutlaatuinen kuvateos, katso komeat otokset
 3. Hartwallin panimon kuparikeikasta ehdollista mieskaksikolle – kävivät varkaissa myös Kivimaan koulun työmaalla
 4. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 5. KymiRing on edelleen pahasti kesken, mutta ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä uskoo tapahtuma-alueen kilpailukyvyn merkittävään kasvuun
 6. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 7. Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"
 8. Juice Leskisen sitaateista koottiin kirja, eikä materiaalia puuttunut – "Aloimme vähän kilpaakin muistella Juicen parhaimpia letkautuksia"
 9. Ensin lama vei työpaikan, sitten syntyi lapsi, jolle luvattiin vain kahdeksan kuukautta elinaikaa – "Ilman sisua en olisi selvinnyt", Kaisa, 65, sanoo
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hollolan kunta antoi rukkaset vielä yhden kerran – Miekkiöön ei rakenneta tuulivoimalaa
 12. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 13. Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä
 14. Lukijalta: Hoitotyö ja sote-uudistus tarvitsevat johtajansa
 15. Yhä useampi lapsi pääsee harrastamaan ilmaiseksi – kymmenen miljoonan euron avustuspotti kuntien haettavaksi syksyllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.