Juhannuksen menoliikenne käynnissä – etenkin Itä-Suomessa kovia ukkosia

Suurimmat autoletkat arvioidaan muodostuvan 9-tielle Tampereen ja Oriveden välille, 5-tielle Lusin ja Mikkelin välille sekä 4-tielle Helsingin ja Lusin välille. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Juhannuksen menoliikenteen vilkkaimmalle päivälle saatiin kovia ukkoskuuroja, mutta rintama on edennyt hieman nopeammin kuin vielä eilen ennustettiin. Ukkoset liikkuvat päivän mittaan itää kohti.

Pohjois-Pohjanmaalta Itä-Suomeen ulottuvalla vyöhykkeellä varoitettiin etukäteen rajuista ukkoskuuroista. Liikenteessä näkyvyys voi hetkellisesti heikentyä ja vesiliirron riski on olemassa.

– Kovimmat ukkoset ovat tällä hetkellä itärajan tuntumassa, Etelä- ja Pohjois-Karjalassa sekä Etelä-Savossa, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Marianne Santala.

Liikenne on edennyt ainakin iltapäivään asti sujuvasti ukkosista huolimatta, kerrotaan Tampereen Tieliikennekeskuksesta. Osa myräköistä alkoi niin aikaisin, että ne ehtivät siirtymään pois enimmän liikenteen alta.

Juhannuksen menoliikenteen ruuhkahuipun on arvioitu osuvan kahdentoista ja seitsemän väliselle ajalle. Pohjoisessa menoliikenne voi olla vilkasta vielä myöhemmin illalla.

Pisimpien autoletkojen arvioidaan muodostuvan 9-tielle Tampereen ja Oriveden välille, 5-tielle Lusin ja Mikkelin välille sekä 4-tielle Helsingin ja Lusin välille.

Tietyöt voivat hidastaa liikennettä pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä paikoitellen monilla valtateillä. Valtatiellä 4 on useita tietöitä.

Idässä paljon rattijuopumuksia jo päivällä

Vaikka ukkoset koettelevat kovimmin Itä-Suomea, siellä menoliikenteessä on poliisin mukaan korostunut aivan toinen ilmiö.

– Ukkosmyrskyn ei pitäisi vaikuttaa rattijuopumuksiin, mutta niitä on näkynyt poikkeuksellisen paljon tähän aikaan päivästä, komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista ihmetteli alkuiltapäivästä.

Liikenneonnettomuuksia tai ukkosen aiheuttamia häiriötä liikenteessä ei Joutjärven mukaan ole ollut mainittavassa määrin. Ilmoituksia ukkospuuskien tai voimakkaan vedentulon aiheuttamista ongelmista ei ole tullut.

Poliisi ei ole vielä ehtinyt pitämään lainkaan puhallusratsioita, vaan rattijuopot on saatu kiinni ilmoitusten perusteella. Tilanne huolettaa Joutjärveä.

– Siellä on todella paljon liikennettä, ja päissään ajelu on melkoisen vaarallista hommaa. Jos jo menomatkalla on paljon päihtyneitä ratissa, se on aika huolestuttavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. FC Lahti otti ensimmäisen kotivoiton sunnuntain Ilves-ottelusta
 3. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 6. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 7. HU-46 uudisti rullahiihtoradan – Hälvälän olosuhteet keräsivät kiitosta SM-kisojen ampumahiihtäjiltä
 8. Reipas taipui MiPKille maalein 4 –1 - katso ottelu jälkilähetyksenä tästä
 9. Lahden Ahkeralle kiekkomitaleja 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoista
 10. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 11. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 12. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 13. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 14. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 15. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.