Venäjällä jo puoli miljoonaa koronavirustartuntaa, Ruotsin koronatapausten määrä hyppäsi uuteen ennätykseen

Venäjä kertoi torstaina 8 779 uudesta tartunnasta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Venäjästä tuli torstaina maailman kolmas valtio, jossa vahvistettujen koronavirustartuntojen määrä nousi yli puolen miljoonan. Aiemmin rajapyykki oli ylitetty Yhdysvalloissa ja Brasiliassa.

Venäjä kertoi torstaina vajaasta 9 000 uudesta tartunnasta. Koronavirukseen liittyviä kuolemia Venäjällä on rekisteröity yli 6 500, mutta määrän uskotaan olevan todellisuudessa paljon ilmoitettua suurempi.

Lähes 146 miljoonan asukkaan Venäjällä on miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen liittyviä kuolemia 45. Suomessa vastaava luku on 58.

Venäjän suurkaupungit Moskova ja Pietari ovat kärsineet eniten koronaviruksesta.

Moskovan viranomaiset vahvistivat torstaina runsaat 1 400 uutta virustartuntaa, mutta samassa yhteydessä viranomaiset kertoivat uusien tartuntojen määrän laskeneen merkittävästi kaupungin alueella. Moskovassa lievennettiin rajoituksia aiemmin tällä viikolla, ja asukkaita on ollut nauttimassa alkukesästä kaduilla ja puistoissa.

Venäjän entinen talousministeri Aleksei Kudrin sanoi uutistoimisto Tassin haastattelussa, että Venäjän terveydenhuoltojärjestelmä tarvitsee lisää rahoitusta ja modernisointia monilla alueilla. Ongelmista huolimatta Kudrin oli sitä mieltä, ettei Venäjä ole tehnyt töitään huonosti pandemian vastaisessa taistelussa.

USA:ssa jo kaksi miljoonaa tartuntaa

Johns Hopkinsin yliopiston mukaan Yhdysvalloissa ylittyi kahden miljoonan todetun koronavirustartunnan raja torstaina Suomen aikaa. Maassa todetaan uusia tartuntoja edelleen päivittäin noin 20 000. Keskiviikon jälkeen rekisteröitiin lähes 1 100 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Yhdysvallat on selvästi pahiten koronasta kärsinyt maa kuolin- ja tartuntaluvuilla mitattuna. Maassa on rekisteröity tähän mennessä kaikkiaan lähes 113 000 koronaan liittyvää kuolemaa. Koronakuolemia on näin ollen miljoonaa asukasta kohden 348.

Ruotsissa ennätysmäärä tartuntoja

Ruotsissa uusien koronavirustartuntojen määrä kasvoi torstaina ennätyssuureksi. Keskiviikon jälkeen maassa todettiin lähes 1 500 uutta koronatapausta. Määrän kasvu selittyi lisääntyneellä testauksella.

Maan virustilanne ei kuitenkaan ollut ilmeisesti pahentunut, sillä tehohoitoa saavien potilaiden määrä ei ollut lisääntynyt. Eniten tehohoitoa vaativia potilaita oli sairaaloissa huhtikuun puolivälissä.

Uusia virukseen liittyviä kuolemia todettiin Ruotsissa keskiviikon jälkeen 19, kansanterveysviranomaiset kertoivat. Uudet kuolemantapaukset nostivat Ruotsin koronakuolemien kokonaismäärän 4 814:ään. Määrä vastaa 477:ää kuollutta miljoonaa ruotsalaista kohden.

Koronavirustartuntoja on Ruotsissa todettu kaikkiaan yli 48 000. Tehohoitoa on saanut yli 2 200 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 2. Pelastuslaitos pelasti skootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä
 3. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 4. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 5. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 6. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 7. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 10. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 11. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 12. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 13. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"
 14. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 15. Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – koko Suomen testauskapasiteetti on jo käytössä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.