Suomessa ei tänäänkään yhtään uutta koronaan liittyvää kuolemaa – uusia tartuntoja vahvistettiin 23

Suomessa on vahvistettu tähän mennessä yhteensä hieman alle 7000 koronavirustapausta. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on nyt vahvistettu yhteensä 6 964 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Eilen tartuntoja oli tiedossa 6 941, eli uusia tartuntoja raportoitiin tänään 23. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on tällä hetkellä tiedossa 322. Suomessa ei lauantainakaan raportoitu yhtään uutta kuolemaa. Lauantai oli toinen päivä putkeen, kun uusia kuolemantapauksia raportoitiin nolla kappaletta.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 39 ihmistä ja tehohoidossa seitsemän ihmistä. Kaikki tehohoidossa olevat ovat Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella, kuten myös suurin osa sairaalahoidossa olevista. Sairaala- ja tehohoitoa vaativien potilaiden määrä on vähentynyt suht tasaisesti huhtikuun alkupuolelta lähtien.

Kymmenellä alueella ei uusia tartuntoja

Myös uusien tartuntojen määrä on ollut hyvän aikaa selvässä laskusuunnassa. THL seuraa taudin ilmaantuvuutta sairaanhoitopiireittäin seitsemän päivän seurantajaksoissa.

Tuoreimman jakson aikana uudet tautitapaukset putosivat nollaan viidessä sairaanhoitopiirissä. Viidessä muussa ne olivat nollassa jo edellisellä seurantajaksolla ja pysyivät siellä edelleen.

Uusien tapausten määrä lisääntyi viikon mittaisella jaksolla Keski-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä.

Maanantaina muun muassa ravintolat saivat avata ovensa tietyin reunaehdoin ensimmäistä kertaa noin kahteen kuukauteen, minkä vaikutusta tartuntamääriin on arvuuteltu. THL:n raportoimat koronaluvut heijastavat tautitilannetta viiveellä.

Raportoinnin lisäksi viiveeseen vaikuttaa esimerkiksi taudin itämisaika. THL:n mukaan itämisajaksi tartunnasta ensioireiden alkuun on arvioitu 1–14 päivää, keskimäärin noin 4–5 päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 2. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 3. Päivysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 4. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 5. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 6. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 7. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 8. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 9. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 10. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 11. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 12. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"
 13. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 14. Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – koko Suomen testauskapasiteetti on jo käytössä
 15. Taloyhtiöissä alkaa nyt yhtiökokousten rumba, joka voi muuttua koronalingoksi – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.