Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia erityisen raa'asta henkirikoksesta Lohjalla

STT

Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia murhasta Lohjan Virkkalassa helmikuussa. Syyttäjän mukaan kolmikko tappoi uhrin tahallaan ja yksissä tuumin erityisen julmalla ja raa'alla tavalla tämän kotona. Uhri oli 1990-luvulla syntynyt mies.

Syyttäjä kertoo haastehakemuksessa, että miehet menivät uhrin asunnolle tarkoituksenaan velan perintä, ryöstäminen ja lääkkeiden takaisin saaminen.

Asunnolla miehet syyttäjän mukaan hyökkäsivät välittömästi uhrin kimppuun. Miehet muun muassa vetivät hupun uhrin pään yli, kiinnittivät ilmastoteipin uhrin kaulan ympärille ja kuristivat tätä kaulasta. Tämän jälkeen syytetyt löivät uhria eri puolille vartaloa useilla teräaseilla, kuten kirveellä ja viidakkoveitsellä, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan uhrilta muun muassa irrotettiin kaksi hammasta ja hänen oikea ranteensa viillettiin lähes irti käsivarresta. Uhrin pään alueelle kohdistettiin yli 20 teräaseen iskua ja selkään yli 30 pisto- tai viiltovammaa.

– Tekoa on pidettävä törkeänä, koska uhri on houkuteltu hyväuskoisesti luovuttamaan asuinhuoneistonsa oven avaimet ja hän on tullut yllätetyksi omassa kodissaan sohvaltaan, haastehakemuksessa todetaan.

Syyttäjän mukaan uhrin vammojen perusteella on ilmeistä, että tekijät toimivat yksituumaisesti ja teko kesti yli puoli tuntia.

Syytetyt olivat tekoaikaan 18-, 20- ja 25-vuotiaita.

Kiistävät murhan

Kaikki miehet kiistävät murhasyytteen käräjäoikeudelle toimittamissaan kirjallisissa vastauksissa.

Nuorin syytetyistä myöntää syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn, mutta kiistää tietäneensä, että uhriin kohdistettaisiin vakavaa ruumiillista väkivaltaa. Hän vaatii päästä mielentilatutkimukseen.

Vanhin syytetyistä kertoo kohdistaneensa uhriin väkivaltaa, mutta vasta tämän kuoleman jälkeen. Kolmas syytetyistä kertoo, ettei osallistunut väkivaltaan, vaan meni uhrin asunnolle tarkoituksenaan anastaa sieltä tavaraa.

Syytteiden käsittely alkoi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa tiistaina. Oikeus on varannut käsittelyyn yhteensä kolme päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 3. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 4. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 5. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 6. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 7. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 8. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 9. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 10. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 11. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 12. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 13. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 14. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen
 15. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.