Wuhanissa testattiin liki kymmenen miljoonaa, vain 300 koronatartuntaa löytyi

Koronapotilasta hoidettiin wuhanilaisessa sairaalassa helmikuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kiinassa koronaviruksen lähtöpaikkana pidetyssä Wuhanissa on testattu koronaviruksen varalta liki kymmenen miljoonaa ihmistä. Testeissä löytyi vain 300 virustartuntaa, kaikki oireettomia, kertoivat viranomaiset tiistaina.

Kiina ei laske oireettomia virustartuntoja mukaan virallisiin koronalukuihin.

Wuhanin viranomaiset ovat pelänneet uuden koronaviruksen toista aaltoa siitä lähtien, kun kaupunki alkoi poistaa koronarajoituksia yli kahden kuukauden täydellisen eristyksen jälkeen huhtikuun lopussa.

Viranomaisten mukaan oireettomat koronaviruksen kantajat eivät olleet tartuttaneet muita.

Kiinassa on raportoitu vajaat 4 700 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on miljoonaa asukasta kohti kolme. Suomessa vastaava luku oli maanantaina 57.

Kiinan lukuja on laajasti arvosteltu liian pieniksi, ja viranomaisten on arveltu pimittäneen tietoja.

Wuhanissa kuoli taas koronalääkäri

Kiinassa on menehtynyt koronavirukseen lääkäri, joka hoiti Wuhanin koronaviruspotilaita yhdessä julkisuuteen nousseen edesmenneen Li Wenliangin kanssa, kertoi Kiinan valtiollinen media tiistaina.

Wuhanin keskussairaalan urologi Hu Weifeng kuoli perjantaina sairastettuaan covid-19-tautia yli neljä kuukautta. Hän oli jo kuudes Wuhanin keskussairaalan lääkäri, joka on kuollut koronaviruksen seurauksena. Tuoretta tietoa siitä, kuinka monet sairaalan henkilökuntaan kuuluvista ovat saaneet viruksen, ei ole. Helmikuun alussa sairaala kertoi 68:n henkilökuntaan kuuluvan saaneen koronavirustartunnan.

Listä tuli maailmankuulu sen jälkeen kun hän lähetti joulukuussa kiinalaisessa Weibo-viestisovelluksessa lääkäriryhmään viestin, jossa varoitti sarsin kaltaisen viruksen leviämisestä. Kiinan viranomaiset nuhtelivat julkisesti lääkäriä ja pakottivat hänet allekirjoittamaan lupauksen, ettei hän enää toimi vastoin lakia.

Myöhemmin viranomaiset pyysivät anteeksi ja sanoivat toimineensa väärin. Li kuoli helmikuussa koronaviruksen seurauksena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. FC Lahti otti ensimmäisen kotivoiton sunnuntain Ilves-ottelusta
 3. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 6. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 7. HU-46 uudisti rullahiihtoradan – Hälvälän olosuhteet keräsivät kiitosta SM-kisojen ampumahiihtäjiltä
 8. Reipas taipui MiPKille maalein 4 –1 - katso ottelu jälkilähetyksenä tästä
 9. Lahden Ahkeralle kiekkomitaleja 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoista
 10. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 11. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 12. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 13. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 14. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 15. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.