Syyttäjä: Mies murtautui kesämökkiin ja yritti surmata mökin omistajan sekä kaksi poliisia

Syyttäjän mukaan mies yritti surmata kaksi poliisia koettaessaan paeta. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Syyttäjä vaatii pitkää vankeusrangaistusta miehelle, joka syyttäjän mukaan murtautui kesämökkiin ja sen jälkeen yritti tappaa niin mökin omistajan kuin kaksi poliisiakin.

Syyttäjän mukaan nelikymppinen mies murtautui kesämökkiin Rovaniemellä elokuussa 2017 ja söi sieltä löytynyttä ruokaa. Kun mökin omistava pariskunta saapui paikalle, yritti syytetty tappaa miehen.

Haastehakemuksen mukaan syytetty hyökkäsi miehen päälle mökin sisällä ja löi tätä talttaveitsellä neljästi selkään ja kahdesti päähän.

– (Syytetyn) on lyödessään (uhria) edellä kerrotulla tavalla rintakehän ja pään alueelle täytynyt vähintäänkin pitää (uhrin) kuolemaa varmana tai varsin todennäköisenä seurauksena, syyttäjä sanoo haastehakemuksessa.

Löi poliiseja voiveitsellä

Mies otettiin kiinni ja toimitettiin Oulun kaupunginsairaalaan. Syyttäjän mukaan mies yritti surmata kaksi poliisia koettaessaan paeta.

Mies hyökkäsi häntä vartioineen poliisin päälle metallinen voiveitsi kädessään ja löi tätä veitsellä kolme kertaa päähän. Toista poliisia mies yritti lyödä voiveitsellä päähän kaksi kertaa, mutta poliisi onnistui väistämään toista lyöntiä.

Lisäksi miestä syytetään pakoyrityksen aikana tapahtuneesta pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan syytetty löi paikalla ollutta miestä kyynärpäällä vasempaan silmäkulmaan.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kahdeksan vuoden vankeutta.

Pelkäsi jalkojensa amputoimista

Mies kiistää kaikki syytteet. Käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa hän kertoo murtautuneensa mökkiin pelastaakseen henkensä. Mies kertoo viettäneensä murtoa edeltävän yön metsässä ilman päällysvaatteita tai kenkiä.

Miehen mukaan hänen jalkansa olivat reiteen asti haavoilla ja hänellä oli tulehduksen vuoksi kuumetta.

– (Syytetty) on pyrkinyt hoitamaan vammojaan keitetyllä vedellä peseytymällä. Hän ei ole keksinyt muuta keinoa selviytyä, vastauksessa sanotaan.

Miehen mukaan hän ei halunnut tappaa mökin omistajaa, vaan taltuttaa tämän, jotta hän pääsisi pakenemaan. Hän tunnustaa hyökänneensä poliisien päälle voiveitsi kädessään, vaikka kiistääkin syytteet murhan yrityksestä.

– (Syytetyn) toiminta ei ole ollut loogista. Hän on kokenut olevansa vaarassa ja puolustavansa itseään. Hän on pelännyt, että hänen jalkansa amputoidaan, miehen vastauksessa kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 2. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 3. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 4. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 5. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 6. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 7. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 10. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 11. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 12. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 13. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"
 14. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 15. Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – koko Suomen testauskapasiteetti on jo käytössä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.