Varsinaissuomalaista miestä epäillään lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, uhreja ainakin 30

STT

Varsinaissuomalaisen miehen epäillään syyllistyneen useisiin lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Nuorta kantasuomalaista miestä epäillään muun muassa törkeästä lapsenraiskauksesta ja useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Lisäksi miehen epäillään pitäneen hallussaan sekä levittäneen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia lasta esittäviä kuvia.

Poliisin mukaan mies hyödynsi sosiaalista mediaa rikoksissaan.

Poliisi on saanut selvitettyä noin 30 uhrin henkilöllisyyden. Kaikki tiedossa olevat hyväksikäyttöjen uhrit ovat 8–14-vuotiaita tyttöjä, ja heitä on eri puolilla Suomea.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tutkineensa rikoskokonaisuutta kevään aikana.

– Rikoskokonaisuus tuli poliisin tietoon useiden kotimaisten ja kansainvälisten vinkkien avulla, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi epäilee, että uhreja paljastuu lisää kansainvälisen oikeusapumenettelyn avustuksella.

Pääepäilty on ollut tutkintavankina alkukeväästä lähtien. Jutussa on ollut myös kolme muuta epäiltyä.

"Sosiaaliseen mediaan löytävät myös lapsista väärällä tavalla kiinnostuneet"

Lounais-Suomen poliisi huomauttaa, että tapaus toistaa samaa kaavaa kuin aiemmin tutkinnassa olleet vastaavat jutut.

– Häpeän tunteen takia suurin osa uhreista ei kerro tapahtumista vanhemmilleen tai muille aikuisille ennen kuin poliisi on ollut perheeseen yhteydessä. Useissa tapauksissa korkeintaan vain lapsen hyvä kaveri tietää hyväksikäytöstä, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Samalla poliisi muistuttaa, että sosiaalisen median palvelut luovat mahdollisuuden väärinkäytöksiin, joten lapsia ja nuoria tulee ohjeistaa niiden käyttöön jo pienestä pitäen.

– Sosiaalisessa mediassa on paljon lapsia, joten sinne ovat löytäneet tiensä myös lapsista väärällä tavalla kiinnostuneet henkilöt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 3. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 4. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 5. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 6. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 7. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 8. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 9. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 10. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 11. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 12. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 13. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 14. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen
 15. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.