Poliisi tutkii epäiltyä murhaa Kotkan seudulla, parikymppinen mies löytyi hiekkakuopalta kuolleena

STT

Keskusrikospoliisi ja Kaakkois-Suomen poliisi tutkivat epäiltyä henkirikosta Kotkan seudulla. Vuonna 1995 syntynyt kotkalaismies löydettiin kuolleena hiekkakuopalta Kotkan ja Pyhtään rajalla keskiviikkona. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen ruumiin löytöpaikalla iltapäiväneljän ja illan puoli kahdeksan välillä.

Poliisi tutkii henkirikosta murhana.

– Se on kokonaisarviointi tekotavasta ja -olosuhteista ynnä muista. Nimike saattaa esitutkinnassa vielä muuttua, mutta istuu tähän ainakin tässä vaiheessa, sanoo tutkinnanjohtaja Thomas Elfgren STT:lle.

Tekotapaa ei tässä vaiheessa kerrota. Uhrin ei epäillä valikoituneen sattumanvaraisesti, poliisi kertoo.

– Kokonaisarvioinnin perusteella tätä tekoa ei ole kohdistettu satunnaiseen ohikulkijaan. Tässä on viitteitä siitä, että niin kuin murhassa ylipäätään edellytetään jonkinasteista suunnitelmallisuutta.

– Ihmisillä ei ole syytä huoleen. Siellä alueella voi edelleen rauhassa liikkua.

Elfgren ei sulje pois, että teko liittyisi järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

– Kaikki mahdollisuudet pidetään avoinna.

Poliisilla ei ole vielä epäiltyjä. Havaintoja Räskintien ympäristöstä keskiviikkoillalta pyydetään ilmoittamaan poliisille. Havainnot voi lähettää osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi tai soittaa numeroon 050  3999 433.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Kuntalaiset sanovat kyselyssä kuntaliitoksille selkeästi "ei" – suopeus kuntatalouden tasapainottamistoimia kohtaan kasvussa
 3. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 4. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 5. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 6. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 7. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 8. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 9. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 10. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 11. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 12. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 13. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 14. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 15. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.