Järvenpäässä kadonneen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi – 25-vuotias nainen ja 36-vuotias mies vangittu epäiltynä taposta

STT

Uudellamaalla Järvenpäässä viime vuonna kadonneen kolmikymppisen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo ottaneensa viime viikolla kiinni useita ihmisiä, joita epäillään osallisuudesta henkirikokseen.

Taposta epäiltynä on vangittu ainakin 25-vuotias nainen ja 36-vuotias mies. Nainen vangittiin todennäköisin syin epäiltynä ja mies syytä epäillä -perusteella. Se tarkoittaa, että poliisilla on rikosepäilystä naisen osalta vahvempaa näyttöä kuin miehen.

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä rikosnimikkeellä tappo, mutta KRP:n mukaan nimike voi muuttua esitutkinnan edetessä. Syyte asiassa pitää nostaa elokuun loppuun mennessä.

Poliisi ei kerro, onko ruumista löydetty

KRP:n mukaan tapauksen tutkinnassa on tullut kevään mittaan ilmi seikkoja, jotka viittaavat siihen, että vuonna 1990 syntynyt mies on joutunut henkirikoksen uhriksi.

– Kuulemisten, havaintojen ja poliisien tutkimusten perusteella on tullut sellaista tietoa, että on päädytty siihen, että kyseessä on henkirikos. Tässä vaiheessa on arvioitu, että se olisi tapporikos. Se on se perusrikos, mistä lähdetään tutkimaan. Asiathan voivat mennä alas- tai ylöspäin tutkinnan edetessä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sanna Springare KRP:stä.

Springare ei ota kantaa siihen, onko viime vuonna kadonneen miehen ruumista löydetty. Hän ei myöskään ota tarkemmin kantaa siihen, missä henkirikoksen epäillään tapahtuneen.

– Se on vielä myös epäselvää, missä olosuhteissa, mutta Järvenpäässä joka tapauksessa.

Springaren mukaan vuonna 1990 syntynyt mies ja ainakin osa epäillyistä tunsivat toisensa.

Vihjeitä ja havaintoja katoamiseen liittyen voi edelleen lähettää sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi, soittaa numeroon 0295 418 622 tai lähestyä Whatsappilla numeroon 050 306 8875.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt aiheuttavat uusia liikenteen poikkeusjärjestelyjä – lue tästä useita katuja koskevat muutokset
 2. Polttareitaan viettäneen kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin musiikkiesitys herätti huomiota Lahden torilla – "Mahtavaa olla Lahessa"
 3. Mansikkatilan kesätyösopimuksista syntyi riitaa, kun työn alkamispäivämäärä lykkääntyi: viljelijän mukaan maataloustyön luonne on vakioporukalle itsestäänselvyys
 4. Perinteiset Lahden Kalamarkkinat perutaan tältä vuodelta koronaviruspandemian vuoksi
 5. Vastaa kyselyyn: Miten sinä vietät kesälomasi tänä kesänä? Kerro meille!
 6. Lahden konserttitalon taustayhtiöiden rikostutkinta venyy syksyyn – Poliisi vaikenee täysin, mitä asiassa on selvinnyt
 7. Lukijalta: Lahti Events vastaa KymiRingistä Jorma Ratialle
 8. Mies jätti 196 euron taksikyydin maksamatta
 9. Lukijalta: Suomen mansikkasatoa pelastamassa – mikä meni pieleen?
 10. "Nyt pystyy keskittymään urheilulliseen puoleen" – viikonlopun Suur-Hollolassa ei vaellella tapaamassa tuttuja, vaan pysytään omissa katsomolohkoissa
 11. Mies pahoinpideltiin Lahdessa – uhri joutui sairaalaan
 12. Motocrossin KymiRingin MM-osakilpailu siirtyy elokuulta kesälle 2021 – "Kisat ajetaan sovitusti ensi vuonna"
 13. Ensimmäiset LSL:n liikennöimät linja-autot ajavat nyt biodieselillä – päästöt jopa 90 prosenttia pienemmät
 14. Moni ei tiedä tankojuoppouden olevan rikos – joka kuudes pitää humalassa pyöräilyä turvallisena
 15. Etsintäkuulutettu mies varasti naulapyssyn Lahdessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.