Tartuntojen määrä on Venäjällä kolmanneksi suurin maailmassa

Koronavirustartuntojen määrä Venäjällä on maailmassa kolmanneksi suurin Yhdysvaltojen ja Brasilian jälkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT

Venäjällä on vahvistettu hieman yli 4 100 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Uusia kuolemantapauksia on kirjattu vuorokauden aikana 174.

Viranomaiset ovat ennustaneet koronavirukseen liittyvien kuolemien määrän nousevan tässä kuussa viime kuuta korkeammaksi. Viranomaisten mukaan tämä johtuu niiden potilaiden kuolemista, jotka ovat joutuneet sairaalaan jo useita viikkoja sitten epidemian huipun aikana.

Kuolleiden todellisen määrän uskotaan olevan merkittävästi tähän mennessä ilmoitettua suurempi. Osasyy matalalle kuolleisuusluvulle on myös tilastointitapa, jossa kaikkia kuolleita viruksen kantajia ei lasketa koronakuolemiin.

Moskova höllentää rajoituksia ensi viikolla

Presidentti Vladimir Putin kommentoi aiemmin tällä viikolla, että asiantuntijoiden mukaan koronatartuntojen huippu olisi jo ohitettu Venäjällä.

Torstaina viranomaiset ilmoittivat Venäjällä hieman yli 8 300 uudesta koronavirustartunnasta. Määrä jäi alle 9 000:n viidettä päivää peräkkäin.

Moskovassa uusia tartuntoja vahvistettiin hieman yli 2 000. Määrä on pienin sitten maaliskuun 23. päivän.

Kaupungin pormestari Sergei Sobjanin ilmoitti eilen, että Moskovan tiukkoja rajoituksia aletaan höllentää ensi viikon alussa. Hänen mukaansa silloin sallitaan esimerkiksi muidenkin kuin ruokaa myyvien kauppojen aukiolo. Lisäksi ihmisten sallitaan poistua kotoaan aiempaa vapaammin maskeja käyttäen.

Koronavirustartuntojen määrä Venäjällä on maailmassa kolmanneksi suurin Yhdysvaltojen ja Brasilian jälkeen. Venäjällä on tähän mennessä vahvistettu yli 379 000 tartuntaa. Miljoonaa asukasta kohti tartuntoja on liki 2 600 Worldometer-sivuston mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Kuntalaiset sanovat kyselyssä kuntaliitoksille selkeästi "ei" – suopeus kuntatalouden tasapainottamistoimia kohtaan kasvussa
 3. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 4. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 5. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 6. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 7. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 8. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 9. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 10. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 11. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 12. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 13. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 14. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 15. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.