Verho syttyi palamaan Viitasaaren terveyskeskuksen potilashuoneessa – hoitajat sammuttivat palon

Päivystävän palomestarin mukaan tapaus on harvinainen. Jos sairaaloissa on paloja sattunutkin, ne ovat syttyneet keittiössä eivätkä potilashuoneessa. Johanna Vuonokari / LEHTIKUVA

STT

Viitasaaren terveyskeskuksen vuodeosaston potilashuoneessa sattui tulipalo torstain vastaisena yönä, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos.

Potilashuoneen katosta roikkuva, vuoteita erottava verho syttyi palamaan puolenyön aikaan. Työvuorossa olleet hoitajat havaitsivat palohälytyksen ja saivat palon sammumaan nopeasti jauhesammuttimella. He myös evakuoivat kaksi potilasta palohuoneesta sekä kaksi potilasta viereisestä huoneesta.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, ja materiaaliset vahingotkin jäivät pieniksi. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi vuodeosaston savutuuletus.

Evakuoiduille neljälle potilaalle on löydetty korvaavat potilaspaikat.

Päivystävä palomestari Henri Vänni kehui hoitajia oikeaoppisesta ja ripeästä toiminnasta. Palo saatiin sammumaan niin nopeasti, ettei edes sprinkleri ehtinyt laueta. Näin vältyttiin vesivahingoiltakin.

– Viimeksi viime syksynä Viitasaaren terveyskeskuksessa oli paloharjoitus koko henkilökunnan kanssa, ja ollaan säännöllisesti järjestetty harjoituksia. Se edesauttoi ripeään toimintaan, Vänni kertoi.

Vännin mukaan tapaus on harvinainen. Jos sairaaloissa on paloja sattunutkin, ne ovat syttyneet keittiössä eivätkä potilashuoneessa.

– 40 vuotta olen potkinut näitä renkaita, eikä ole oikeaa syttymää sattunut sairaalassa tai vanhainkodissa.

Palon syttymissyytä tutkitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 2. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 3. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 4. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 5. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 6. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 7. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 8. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 9. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 12. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja
 13. Kutsumaton vieras räpiköi savupiipussa Hollolassa – nokkaisi vielä pelastajaa mennessään
 14. F1-legenda haluaa nähdä "ilkeän Bottaksen", joka haastaa Hamiltonin henkisesti
 15. Taksimatkustajalta puuttuivat Lahdessa rahat, mutta monenlaista epäilyttävää oli mukana

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.