Suomessa yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema

Eilisen jälkeen on tullut tietoon 64 uutta tartuntaa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on vahvistettu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä Suomessa on nyt kirjattu 313 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Kuolemantapauksista 257 on raportoitu Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella (erva). Kuopion erva-alueella kuolemia on 25, Turussa 17, Oulussa 12 ja Tampereella 3.

Koronaviruksen vuoksi tehohoitoa tarvitsevia potilaita on nyt 11. Luku on sama kuin tiistaina. Tiistaina tehohoidossa olevien määrän ilmoitettiin vähentyneen seitsemällä maanantaista.

Tällä hetkellä kaikki tehohoidettavat ovat Helsingin erva-alueella.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on 87 ihmistä eli kahdeksan vähemmän kuin eilen. Vuodeosastopotilaita on kaikilla alueilla, joskin Helsingin erva-alueella valtaosa, 63.

Tartuntoja miltei 6 700

THL kertoi keskiviikkona uusien koronavirustartuntojen kasvaneen 64:llä. Tapausmäärän päiväkohtainen kasvu on suurin kahteen viikkoon.

Uusista tartunnoista 55 todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella.

Yhteensä koronavirustartuntoja on todettu Suomessa 6 692.

Virustestejä on tehty 173 300. Kasvua eilen ilmoitettuun testimäärään on 1 800. THL:n mukaan kapasiteetti riittäisi 9 600 testin tekemiseen päivittäin.

Tuusulalaisessa koulussa tartunta

Tuusulassa Kirkonkylän koulussa oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Oppilas on hyväkuntoinen ja kotihoidossa, koulu kertoi tiedotteessa keskiviikkona

Koulussa maanantaina altistuneet 16 oppilasta ja yksi koulun henkilökuntaan kuuluva on asetettu kotikaranteeniin, joka jatkuu 8. kesäkuuta asti.

Altistuneiden oppilaiden perheet ovat saaneet tiedon puhelimitse tai Wilma-järjestelmän kautta. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on yhteydessä karanteeniin asetettuihin mahdollisimman pian.

Kohta päättyvän lukuvuoden aikana Kirkonkylän koulussa on opiskellut noin 260 oppilasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 2. Pelastuslaitos pelasti skootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä
 3. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 4. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 5. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 6. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 7. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 10. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 11. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 12. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 13. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"
 14. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 15. Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – koko Suomen testauskapasiteetti on jo käytössä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.