Suomalaisten koronaoireiden määrää ja sijaintia voi nyt katsella THL:n karttasovelluksesta

Yli 70 prosenttia kaikista tartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on avannut uuden karttasovelluksen, josta ilmenevät koronavirusoireista tehtyjen ilmoitusten määrä ja maantieteellinen sijainti. Oirekartaksi kutsuttu sovellus täydentää THL:n mukaan kokonaiskuvaa koronavirustilanteesta Suomessa.

– Kansalaisten itse ilmoittamat oiretiedot lisäävät ymmärrystämme epidemian etenemisestä. Oirearvioihin perustuvat ilmoitukset voivat ennakoida tulevaa koronatapausten määrää ja hoidon tarvetta, kertoo THL:n asiantuntijalääkäri Sanna Isosomppi tiedotteessa.

Kartassa hyödynnettävä data on peräisin Omaolo-palvelusta. Palvelu on ensisijaisesti tarkoitettu koronaviruksen todennäköisyyden arviointiin. THL:n oirekartta ottaa huomioon ainoastaan tapaukset, joissa oireet ovat antaneet aihetta kääntyä terveydenhuollon puoleen.

Omaoloon on tehty THL:n mukaan tällä hetkellä noin puoli miljoonaa oirearviota koronaviruksesta. Oirekartta päivittyy joka päivä kello 12.

Neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on tiistaina vahvistettu neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Yhteensä Suomessa on nyt 312 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Uudet vahvistetut kuolintapaukset ovat Helsingin ja Turun yliopistollisten keskussairaaloiden erityisvastuualueilta. Kummallakin erityisvastuualueella on vahvistettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella on nyt kuollut yhteensä 255 ihmistä. Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueilla kuolleita on 17.

Koronaviruksen vuoksi tehohoitoa tarvitsevia ihmisiä oli tiistaina 11. Luku on laskenut maanantaihin verrattuna seitsemällä potilaalla. Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on 95 ihmistä, joka on yhdeksän vähemmän kuin maanantaina.

29 uutta koronavirustartuntaa

THL kertoi aiemmin tiistaina, että Suomessa oli 29 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Suomessa on nyt todettu 6 628 varmistettua koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja todettiin Etelä-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella. Husin alueella uusia tartuntoja on 25.

Helsingissä varmistettuja tartuntoja on tiistaihin mennessä todettu 2 478. Myös kahdessa muussa pääkaupunkiseudun suuressa kaupungissa, Espoossa ja Vantaalla, on selvästi muuta Suomea suurempi määrä tartuntoja. Vantaalla varmistettuja tartuntoja on 809 ja Espoossa 737. Yli sata varmistettua koronavirustartuntaa on myös Turussa (174), Tampereella (140), Järvenpäässä (115) ja Jyväskylässä (102).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.